Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток села – важлива складова ефективного використання економічного потенціалу регіону

25 травня 2015 - 15:26

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков провів чергове засідання фокус-групи «Розвиток села» робочої підгрупи «Підвищення ефективності використання економічного потенціалу регіону» з розробки проекту Стратегії регіонального розвитку області на період до 2020 року. 

Учасники заходу зупинилися на стратегічному баченні проекту Стратегії, стратегічній місії та цілях. Основними операційними цілями виокремлено високопродуктивне  та прибуткове виробництво в агропромисловому комплексі, інтеграцію аграрної науки, освіти та інновацій у виробництво, управління виробництвом і ринком в АПК, розвиток сільських територій, збереження та відтворення біоресурсів у сільському господарстві.

Кожна ціль, за словами Андрія Полякова, досягатиметься шляхом виконання певних завдань. Зокрема, через підтримку агропромислового виробництва, оновлення і модернізацію виробничих і переробних потужностей, розвиток кооперації, розвиток внутрішнього ринку, імпорту та експорту, підтримку малих форм господарства, підвищення якості життя у сільській місцевості тощо.

Проаналізувавши очікувані результати від виконання стратегічних цілей, члени фокус-групи зіставили сильні та слабкі сторони галузі (у сферах рослинництва, тваринництва та харчової промисловості), можливості та загрози.

Так, сильними сторонами є сприятливі агрокліматичні умови для розвитку сільськогосподарського виробництва, багатогалузева харчова й переробна промисловості, наявність достатньої кількості трудових ресурсів, збільшення рівня самозабезпечення  та нарощування експортного потенціалу, відкриття ринку землі тощо. Серед слабких сторін обмеженість оборотних  та кредитних ресурсів для розвитку галузі, недостатня технічна оснащеність та невідповідність міжнародним стандартам  аграрного виробництва, нестабільна економіко-політична ситуація в країні, відтік працездатного населення з сільської місцевості.

За підсумками засідання членам фокус-групи вирішено надіслати розроблені місію, бачення та SWOT-аналіз за відповідним напрямом для подальшого опрацювання та внесення можливих пропозицій. Після цього відбудеться обговорення їх із членами робочої підгрупи «Підвищення ефективності використання економічного потенціалу регіону».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович