Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі заклади готові оздоровити понад 95 тисяч запорізьких дітей

27 травня 2015 - 15:32

Дитячі заклади готові оздоровити понад 95 тисяч запорізьких дітей

З 1 червня в області традиційно розпочинається літня оздоровча кампанія. За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні запорізьких дітей готові прийняти 41 дитячий заклад оздоровлення та відпочинку.

Слід зауважити, що в поточному році більше дітей зможе відпочити у  закладах оздоровлення Якимівського району, які розташовані у  с. Богатир Алтагірського лісництва. Протягом останніх років  ці табори не могли вирішити питання  реалізації путівок через замулювання промоїни Молочного лиману, на березі якого вони розташовані.  Однак тепер цю проблему ліквідовано, тому ці заклади також користуватимуться попитом.

З метою належної підготовки до  оздоровчої кампанії всі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку завершують капітальні або поточні ремонтні роботи. Деякі розширюють свою місткість. Наприклад, дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Факел» ввів в експлуатацію два нових корпуси, в яких будуть проживати діти протягом оздоровчих змін.

Загалом за період дитячої оздоровчої кампанії - 2015 планується охопити послугами відпочинку понад 95 тис. маленьких запоріжців, що складає 58,5% від загальної чисельності дітей шкільного віку в області.

На сьогодні Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації завершує проведення тендерних процедур із закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку дітей. У зв’язку з тим, що в цьому році планують працювати заклади, розташовані у с. Богатир, для них було визначено окремий лот.

Новим у цьому році є забезпечення послугами оздоровлення та відпочинку 75 дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації планується проведення першої тематичної зміни з 2 по 22 червня для таких дітей у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Гвоздика» у смт. Кирилівка за рахунок коштів обласного бюджету.

Традиційно за кожним закладом наказами та дорученнями начальників міських та районних відділів Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в області будуть закріплені  співробітники кримінальної міліції у справах дітей, керівники галузевих служб територіальних підрозділів.

Також відповідно до розташування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку створюються маршрути патрулювання співробітників органів внутрішніх справ у місцях масового оздоровлення дітей, у зонах концентрації дитячих таборів, стаціонарних пунктів охорони громадського порядку та берегових груп. До роботи залучатимуться  працівники державної автоінспекції, патрульно - постової служби міліції України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області