Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізькій школі відкрили меморіальну дошку Герою АТО

28 травня 2015 - 11:29

Сьогодні в гімназії №50 відбулося відкриття пам'ятної дошки Івану Гутнику-Залужному. Герой АТО, який загинув улітку минулого року, був випускником цього навчального закладу. Учасниками заходу стали школярі, педагоги, друзі та родичі Івана. Взяв участь у церемонії і голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Однокласники та вчителі згадували Івана Гутника-Залужного як людину порядну, добру та привітну. Він займався спортом - прекрасно плавав. Після закінчення у 2008 році 11-Б класу гімназії навчався у Запорізькому національному технічному університеті. Коли розпочалась антитерористична операція, Іван записався добровольцем,  став командиром окремого взводу військової частини №3033 Національної Гвардії України. Іван загинув 10 серпня 2014 року у віці 23 років під час виконання службових обов'язків у ході проведення АТО на Сході України. Молодший лейтенант Гутник-Залужний ціною власного життя врятував 50 солдатів. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Державну нагороду замість онука отримав його дід Іван Залужний, який завжди був для нього прикладом справжнього чоловіка, воїна, захисника своєї Вітчизни. Іван Онікійович Залужний – ветеран Другої світової війни, морський піхотинець, полковник, капітан 1 рангу у відставці.

Керівник регіону Григорій Самардак упевнений, що обов’язок кожного з нас - пам’ятати та шанувати подвиг таких справжніх патріотів України, як Іван Гутник-Залужний.

- Тисячі хлопців зараз борються за наше з вами право жити, віддаючи життя за родину, край, державу. Хочу подякувати родині Івана за те, що вони виховали справжнього чоловіка, захисника своєї країни. Подяка педагогічному колективу гімназії за виховання Людини з великої літери. Завдячуючи тим чеснотам, які були прищеплені Івану з дитинства, він, не розмірковуючи, пішов на боротьбу з ворогом, ціною власного життя врятував своїх товаришів, дав можливість нам не відчувати на собі жахіття війни. Ми пишаємося такими людьми, подвиг Івана – приклад патріотизму, незламності, самовідданості, що має наслідувати сучасна молодь. Пам'ять про нашого земляка, Івана Гутника-Залужного, який відав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в наших серцях, - зазначив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни