Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спрощений порядок призначення житлових субсидій – у процесі вдосконалення

11 червня 2015 - 11:09

Спрощений порядок призначення житлових субсидій – у процесі вдосконалення

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації Ігор Мещан, про це йшла мова на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України під головуванням Міністра  Павла Розенка.

Міністр повідомив, що за квітень поточного року проти квітня 2014 кількість отримувачів субсидій зросла на 24,4 %. У квітні – травня цього року за призначенням житлової субсидії звернулися  1136,8 тис. сімей. Середній розмір субсидії по країні склав 335 грн. проти 71,6 грн. минулого року.

 Ігор Мещан поінформував про стан упровадження нового порядку призначення житлових субсидій у Запорізькій області. Так, станом на 05.06.2015 за призначенням житлової субсидії звернулись 41,2 тис. громадян. З урахуванням справ отримувачів житлової субсидії в опалювальний період 2014/2015 років у роботі територіальних управлінь соціального захисту населення області знаходиться 71,2 тис. справ заявників.

Також запорізький посадовець порушив проблемні питання, які виникають при призначенні житлової субсидії, зокрема, у  приватних підприємців, які працюють на єдиному податку.

Під час колегії було повідомлено, що Міністерством розроблено проект постанови про внесення змін до Програми житлових субсидій, якими передбачено визначитися з порядком урахування доходів.

Так, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць; для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, - двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб; для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, - трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Крім цього, в новому порядку буде запропоновано скасувати необхідність зазначення в деклараціях разових державних виплат – допомоги ветеранам Другої світової війни до 9 Травня, допомоги на поховання, коштів, що одноразово виплачуються матерям-героїням, та низки інших аналогічних виплат.

Міністр соціальної політики Павло Розенко наголосив, що програма надання субсидій буде відкоригована з тим, щоб з початком нового опалювального сезону, коли очікується нова хвиля звернень, органи соцзахисту працювали без збоїв.

Тим, хто отримував житлову субсидію на загальних підставах у опалювальний період 2014-2015 роках, повторно звертатися до управлінь не потрібно. Новий розрахунок субсидії буде здійснено автоматично.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області