Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Багато соціальних проблем територій можна вирішити завдяки реформі децентралізації»

18 червня 2015 - 11:30

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів «гарячу» телефонну лінію. Протягом години кожен охочий мав можливість зателефонувати та поспілкуватися з керівником регіону.  Всього надійшло дев'ять дзвінків. Переважно за допомогою зверталися жителі районів краю. Відразу три дзвінки пролунали з Приазовського району. Люди нарікали на відсутність газопостачання в одному із сіл.

- Проблема має глибоке коріння, це спадок, який нам дістався від афери попередньої влади. Людям оголосили, що буде підведено газ, зібрали гроші, і нічого не зробили. Наразі провести газопровід довжиною майже 15 км - це непідйомне навантаження і для місцевого бюджету, і для обласного. Але запевняю, що ми не залишимо людей наодинці з цією бідою. Вже є інші шляхи вирішення цієї проблеми, - повідомив керівник регіону.

Більшість звернень стосувалися вирішення соціальних проблем жителів області. За словами Григорія Самардака, уникнути їх появи надалі має на меті реформа децентралізації. Передача повноважень на місця і можливість самостійно формувати та витрачати власні бюджети дозволять територіям ефективно та оперативно знаходити рішення проблем, упевнений голова облдержадміністрації.

- Наразі багато хто не розуміє важливість і необхідність адміністративно-територіальної реформи. Але саме в цьому і є перспектива для вирішення таких проблем як газифікація, водопостачання, ремонт доріг, лікарень. Адже, об'єднуючись у громади, люди отримують можливість самим формувати базу наповнення свого бюджету. І головне, вони отримують можливість витрачати його на свій розсуд. Витрачати свої гроші на те, на що вважають за необхідне. Ми зараз проводимо роз'яснювальну роботу і впевнений, що запоріжці підтримають реформу. Раніше тільки декларували  ці перетворення, але ніхто не проводив роботу з людьми. Ніхто навіть не надав економічного обґрунтування. А воно досить переконливе. Президент України Петро Порошенко - єдиний за всю історію незалежності керівник держави, який ініціював реальну можливість передачі влади на місця. І ми не маємо права не використати цей шанс, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги