Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щоб скористатися спрощеним порядком призначення субсидій, не потрібно чекати опалювального сезону

22 червня 2015 - 10:27

Щоб скористатися спрощеним порядком призначення субсидій, не потрібно чекати опалювального сезону

Це підкреслюють у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, прогнозуючи, що більшість звернень громадян про призначення субсидій, швидше за все, припаде на початок осені. Фахівці пояснюють, що навіть якщо наразі, з урахуванням відсутності опалення, деякі громадяни, переважно жителі сіл і селищ, можуть розраховувати тільки на нульову субсидію, з початком опалювального сезону перерахунок їм зроблять автоматично. Повторно звертатися до органів соцзахисту доведеться лише у випадках змін у складі сім'ї. Так само «автоматом» перераховують субсидії тим категоріям громадян, яким вони були призначені в опалювальний період 2014/2015 років, це 46814 родин.

Серед тих, хто раніше не отримував субсидії, станом на 19 червня до територіальних управлінь соціального захисту населення області звернулися  47819 родин, з них субсидії вже призначено по 20848 справах, що становить 43,6% від кількості звернень. У порівнянні з іншими регіонами України це середній показник.

При цьому в Департаменті соціального захисту зазначають, що громадяни наразі не поспішають з оформленням субсидій. Так, за тиждень до територіальних управлінь соціального захисту населення  звернулися лише три тисячі сімей.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України значно спростив процедуру призначення субсидій. Зокрема, зменшено кількість документів, необхідних для призначення субсидій: не потрібно підтверджувати відомості, викладені в декларації про доходи та майновий стан; рішення про призначення (або відмову) субсидій приймається на підставі заяви, декларації, довідок про доходи та довідок про розміри платежів. До того ж наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг не впливатиме на право отримання субсидії. По ходу роботи  спрощений порядок призначення житлових субсидій удосконалюється.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників