Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Напередодні жнив аграрії активізують навчання з охорони праці

22 червня 2015 - 12:46

Семінар-нарада на тему «Сучасні вимоги до організації навчання і перевірки знань з питань охорони праці працівників на підприємствах і в навчальних закладах», в якому взяли участь керівники і фахівці департаментів агропромислового розвитку та соціального захисту населення облдержадміністрації та райдержадміністрацій, представники територіальних органів Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілок,  фахівці з охорони праці сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, відбувся на базі Таврійського державного агротехнологічного університету.

Одним з найгостріших питань, порушених під час заходу, стало впровадження системи навчання з охорони праці в аграрному секторі.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький, виробничий травматизм у цьому секторі економіки залишається високим, причому останні п'ять років тяжкість травмування в сільській місцевості зростає. Найчастіше в сільськогосподарському виробництві гинуть механізатори, працівники, зайняті в тваринництві, сторожі. Посадовець  підкреслив, що розвиток галузі, зростання виробництва продукції, поповнення машинно-тракторного парку, збільшення поставок паливно-мастильних матеріалів також можуть призвести до погіршення ситуації з виробничим травматизмом та професійними захворюваннями.

- Нещасні випадки на виробництві відбуваються через так званий людський фактор, переважно, через недостатні знання в галузі охорони праці. У цьому зв'язку найважливішою складовою превентивних заходів має бути вдосконалення навчання з охорони праці, - зазначив Андрій Ревуцький.

До таких  відносяться застосування сучасних технологій навчання, наприклад - дистанційного, що дозволять якісно поліпшити підготовку працівників, зробити її доступною для більшої кількості слухачів. Традиційні заходи - семінари, навчання керівників та посадових осіб сільськогосподарських підприємств із загальних питань охорони праці - повинні, на думку фахівця, охоплювати якомога більше людей, насамперед працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою.

Під час семінару фахівці також обговорили питання поліпшення рівня організаційної роботи, попередження травм, аварій та пожеж на підприємствах аграрного сектора області перед початком польових робіт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги