Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розрахунки підприємств-боржників із пенсійним фондом – на контролі обласної влади

24 червня 2015 - 13:58

Розрахунки підприємств-боржників із пенсійним фондом – на контролі обласної влади

За останні півтора десятка років демографічне навантаження в області зросло майже вдвічі і на сьогодні складає 1 445 пенсіонерів на 1000 працюючих у реальному секторі економіки. Щомісячна потреба в коштах на пенсійні виплати 613 тисячам пенсіонерів перевищує 1 млрд. грн. Незважаючи на всі фінансово-економічні труднощі, виплати здійснюються вчасно, середній розмір пенсії по області за рік зріс на 121 грн. і на 1 червня складає 1675 грн.

Такі дані оприлюднили під час спільного брифінгу голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак та голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

За словами Олексія Зарудного, на сьогодні фонд завершує фінансування виплат червня і вже наступного тижня розпочнеться оформлення пенсій липня, отримувати які люди зможуть вже з 4 числа наступного місяця.

Суттєвим резервом наповнення бюджету Пенсійного фонду є погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду. На сьогодні в Україні до 200 мільярдів гривень на рік зарплатні виплачується в тіньовому секторі, а це близько 60 мільярдів недоотриманих пенсійним фондом коштів. У Запорізькій області близько 15 підприємств залишаються боржниками з пенсійних внесків. Тож копітка праця щодо наповнення Пенсійного фонду області триватиме, аби всі виплати були своєчасними.

 - Наші пенсіонери заслужили свої пенсії тяжкою і копіткою працею. Проте на сьогодні існує ряд підприємств, які ухиляються від сплати єдиного соціального внеску та наповнення пенсійного фонду. Але ми не дозволимо нікому ухилятися від сплати до пенсійного фонду і зробимо все можливе, аби всі платежі дійшли до адресатів своєчасно і в повному обсязі, - наголосив  голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Сьогодні Україна стоїть на порозі реформування пенсійної системи. Як поінформували посадовці, в першу чергу йдеться про запровадження накопичувальної системи та єдиних принципів нарахування пенсій. Це дозволить модернізувати систему пенсійного забезпечення в Україні та осучаснити його відносно рівня середньої зарплати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області