Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козацькі ЗМІ формують єдиний інформаційний простір

30 червня 2015 - 11:19

Таке рішення ухвалили учасники першої всеукраїнської конференції керівників козацьких ЗМІ, яка відбулася в Запоріжжі. Проведення заходу ініціювали Рада отаманів України та обласна координаційна рада з питань козацтва при облдержадміністрації за підтримки Запорізького міськвиконкому в рамках проекту «Запоріжжя - козацька столиця України».

Козацтво зібралося, щоб обговорити питання  координації інформаційної політики козацьких видань, боротьби з російською агресією в медіа-просторі, а також необхідності широкого висвітлення подій на Сході України, героїзму наших солдатів і самовідданості волонтерів, заходів, що проводяться козаками, правоохоронцями та військовими в Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях, зокрема, операцій «Перехоплення», «Дозор», акції «Козацький волонтер».

Вітаючи учасників конференції від імені голови облдержадміністрації Григорія Самардака, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Олександр Зубченко побажав  плідної роботи та зазначив, що бійці-козаки та козацькі волонтери роблять вагомий внесок у захист держави, безпеку в регіоні та допомогу українській армії. Він також підкреслив важливу роль козацтва в збереженні та відроджені українських традицій.

У свою чергу перший заступник голови обласної координаційної ради з питань козацтва Дмитро Сухінін зазначив, що конференція керівників козацьких ЗМІ - це унікальний майданчик для об'єднання інтелігенції, козацтва, всіх небайдужих людей заради відродження нашої культурної спадщини, яка і є потужною зброєю проти іноземних загарбників.

Учасники конференції відзначили, що наразі, на жаль, не доводиться говорити про існування єдиного інформаційного козацького простору. Тому з метою дотримання єдиних напрямків інформаційної політики козацьких ЗМІ було ухвалено рішення про створення комітету з питань інформаційної політики Ради отаманів України. Також було прийнято низку рішень щодо системного висвітлення культурних, політичних і військових подій у козацьких ЗМІ, зокрема щомісяця інформувати громадськість про хід АТО, спираючись на офіційні джерела Міністерства оборони, про участь козаків у бойових діях у складі Збройних Сил України, пропагувати в ЗМІ історичний туризм, розміщувати матеріали про переможні битви, походи, діяльність видатних отаманів і гетьманів, Гетьманську державу тощо.

Під час конференції також було урочисто нагороджено козаків-військовослужбовців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області