Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено напрямки співпраці між Запорізькою областю та Австрією

3 липня 2015 - 16:39

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер. Сторони обговорили питання налагодження співробітництва,  суспільно-політичну ситуацію в області, питання безпеки та економічного розвитку регіону.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили проблемам, пов’язаним із внутрішньо переміщеними особами.

- Була дуже напружена ситуація з розміщенням цих людей, із забезпеченням їх житлом, продуктами харчування та одягом. В основному проблему було вирішено за допомогою внутрішніх резервів. Для першочергового розселення людей ми використали бази відпочинку та кошти з обласного бюджету. Пізніше  отримали допомогу з держбюджету та від країн-партнерів з Євросоюзу, від ООН. Ми зрозуміли, що в підсумку ця ситуація позитивно вплине на демографічні показники, але наразі бачимо певні економічні труднощі з утриманням переселенців. Тому перед собою та партнерами  поставили завдання: в першу чергу створювати нові робочі місця. Гадаємо, що це можна зробити за рахунок розвитку села та створення невеликих кооперативів. Тож зараз ми працюємо саме в цьому напрямку, - повідомив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Надзвичайний і Повноважний посол Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер відзначила велику роботу, проведену запоріжцями в питанні розміщення тимчасово переміщених осіб, та  досягнення у розв’язанні  цієї проблеми.

Наостанок сторони визначили можливість співпраці в напрямках енергозбереження, транспортного розвитку, а також залученні до Запорізької області  нових інвесторів.

Довідково. За січень-березень 2015 року обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Австрією склали $ 4,37 млн., зменшившись на $ 6,18 млн. або 58,58 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Обсяг експорту товарів та послуг склав $ 3,9 млн., що  менше на $5,78 млн. або 59,71 %. Обсяг імпорту товарів та послуг склав $ 0,50 млн., зменшившись на $0,37 млн., або 42,53%. Прямі іноземні інвестиції з Австрії до Запорізької області станом на 01.04.2015 склали $ 4,52 млн., що на $ 2,20 млн. або на 32,68% менше, ніж на початку року.

 

 

Управління преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області