Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшановують своїх героїв

9 липня 2015 - 12:33

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся Урок мужності "Перемога за нами", присвячений вшануванню воїнів-учасників антитерористичної операції на Сході України.

У військово-патріотичному заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, громадських і релігійних організацій, особовий склад обласного та районних військкоматів Запоріжжя, представники волонтерського руху, військовослужбовці-учасники АТО.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов навів численні приклади зразкового виконання службових обов’язків військовослужбовцями в зоні АТО, які були призвані за мобілізацією із Запорізької області.

Офіцер повідомив, що 82 герої-запоріжці віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Їх імена будуть викарбувані золотими літерами у військовій історії України. Пам'ять про наших хлопців вічна, а подвиг їх – безсмертний, зазначив полковник Михайло Логвінов.

Учасники заходу вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за Україну, хвилиною мовчання. Матері одного із героїв – молодшого сержанта Сергія Мар'єнка вручено орден " За мужність" III ступеня (посмертно).

У рамках заходу відбулося нагородження грамотами обласного військового комісаріату воїнів-учасників АТО, волонтерів, журналістів регіональних ЗМІ.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко подякував за мужність і героїзм, проявлені воїнами-земляками під час боїв з агресором у зоні АТО і запевнив присутніх, що місцева влада зробить усе можливе для забезпечення особового складу всім необхідним.

Учасники заходу переглянули документальні кадри про події в зоні проведення АТО, мужність і героїзм українських воїнів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також