Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для більшості споживачів природного газу в області змінився постачальник

9 липня 2015 - 14:01

Для більшості споживачів природного газу в області змінився постачальник

Директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов провів робочу нараду з представниками ПАТ «Запоріжгаз» та ТОВ «ЗАПОРІЖГАЗ ЗБУТ» з питання подальшої діяльності цих підприємств та обслуговування населення.

Як відомо, з 1 липня цього року анульовано ліцензію ПАТ «Запоріжгаз» на постачання газу за регульованим тарифом споживачам міста Запоріжжя та Запорізької області (крім міста Мелітополь, Мелітопольського, Веселівського, Приазовського районів та села Темирівка Гуляйпільського району), а новим гарантованим постачальником природного газу всім категоріям споживачів, крім підприємств теплоенергетики, є ТОВ «ЗАПОРІЖГАЗ ЗБУТ».

У ході наради з’ясовано, що у зв’язку зі зміною постачальника всім побутовим споживачам, які бажають і надалі отримувати газ до своїх осель, до 1 січня 2016 року необхідно укласти новий договір про надання послуг з газопостачання, сторонами якого будуть споживач, постачальник природного газу та газорозподільне підприємство.

Як запевнили представники підприємств, проблемних питань щодо укладення нових договорів для побутових споживачів не виникне, адже пакет документів для переукладання договору є мінімальним, а термін, протягом якого споживач може звернутися до ТОВ «ЗАПОРІЖГАЗ ЗБУТ», - півроку.

Незалежно від того, укладено тристоронній договір чи ні, починаючи з 01.07.2015 у кожного споживача буде новий особовий рахунок.

У період, коли  споживач ще не укладе новий договір, оплата за послугу газопостачання може здійснюватися при пред’явленні наявного у споживача особового рахунку незалежно від того, новий він чи старий. Усі наявні борги чи переплати на особовому рахунку споживача будуть збережені незалежно від того, укладено договір чи ні.

Побутовий споживач, який не уклав тристоронній договір про надання послуг з газопостачання, може дізнатися про новий особовий рахунок з квитанції (рахунку) на оплату за газ через контакт-центр чи за телефоном абонентського відділу.

Промисловим підприємствам та бюджетним організаціям, у зв’язку зі зміною постачальника газу, необхідно розірвати діючі договори з ПАТ «Запоріжгаз» та звернутися до ТОВ «ЗАПОРІЖГАЗ ЗБУТ» для укладення нових договорів на постачання газу за регульованим тарифом з 1 липня 2015 року з урахуванням вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 №1197.

Так,  промисловим підприємствам та бюджетним установам, які на сьогодні споживають природний газ, необхідно укласти новий договір протягом одного місяця. Ті ж промпідприємства та бюджетні установи, які наразі відключені від газопостачання, але планують споживати природний газ у подальшому, необхідно переукласти договори до початку опалювального періоду 2015/2016 років.

З переліком документів, необхідних для укладення договору про надання населенню послуг з газопостачання або укладення договору на постачання природного газу за регульованим тарифом промисловим споживачам та бюджетним організаціям, можна ознайомитися на офіційному сайті підприємства або зателефонувавши до контакт-центру за номером 280-81-04.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також