Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «У боротьбі з корупцією будуть застосовані всі можливі методи»

9 липня 2015 - 15:02

Президент України Петро Порошенко провів у Одесі  розширену нараду з головами обласних державних адміністрацій за участю керівництва центральних органів влади та правоохоронних органів. Головними темами обговорення стали боротьба з корупцією та контрабандою в державі, також активне впровадження реформ, залучення інвестицій.

За словами Президента, з корупцією мають боротися всі державні органи. Очищення почнеться з лав силовиків. Першими за ґратами опиняться корумповані міліціонери, прокурори, працівники СБУ. Правоохоронці мають звітувати про боротьбу з корупцією не кількістю відкритих кримінальних справ, а кількістю злочинців, яких засудили. Тим часом представники влади мають не боятися публічно називати прізвища корупціонерів, якщо є обґрунтована підозра. Крім того до законодавства необхідно внести зміни, які заборонять вносити заставу за корупціонерів, яких затримали на гарячому з усіма доказами.

Президент також наголосив на необхідності якнайшвидшого голосування за зміни до Конституції України щодо децентралізації, а також  позбавлення недоторканності народних депутатів України та суддів.

Одним з головних завдань влади на місцях Президент України назвав боротьбу з контрабандою. Глава держави повідомив, що за його дорученням розробляється проект нового митного терміналу, де будуть встановлені небувалі терміни проходження вантажів і заборона безпосереднього контакту між підприємцями-імпортерами і бюрократами. Крім того потрібно відновити кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів. Гуманітарні вантажі на окуповані території мають йти “зеленими коридорами”, а знайдені контрабандні товари мають знищуватися на місці. Транспорт, яким перевозилася контрабанда, Президент доручив вилучати для потреб військових. «Моє доручення – транспортні засоби, вантажівки контрабандистів мобілізовувати до Збройних Сил України. Нехай працюють на оборону країни. Одразу ж евакуювати і не повертати контрабандистам», – наголосив Петро Порошенко.

Наостанок Петро Порошенко повідомив про плани у вересні поточного року провести аналогічну нараду, де кожен матиме можливість відзвітувати. Президент наголосив на тому, що попереду дуже важливі осінні дні, коли влада має продемонструвати вже результат, а не плани.

Голова Запорізької облдержадміністрації Григорій Самардак прокоментував результати зустрічі в Одесі:

- Боротьба з корупцією в Запорізькій області вже має системний характер. Жоден випадок не залишається без уваги правоохоронців. Але, зрозуміло, що ще багато роботи. Тому в боротьбі з корупцією в Запорізькій області будуть застосовані всі можливі методи. Я дав розпорядження про створення «гарячої» телефонної лінії, за допомогою якої кожен охочий зможе повідомити, в тому числі анонімно, про прояви корупції в  будь-яких установах. Цей телефон довіри стане ще одним інструментом у боротьбі з корупцією. Можливість отримання додаткової інформації - це спосіб більш оперативно реагувати на проблему. Ці дані будуть систематизовані, перевірені і так ми зможемо зрозуміти, в якій із сфер є найбільша кількість проблем, і саме туди спрямуємо свої зусилля. Також на засіданні в Одесі всі зійшлися на єдиній думці, що розвиток України через втілення реформ можливий тільки завдяки повному порозумінню з громадою. Тож ми й надалі будемо рухатися шляхом прозорості та відкритості перед людьми. Адже думка кожного запоріжця залишається дуже важливою для влади і для мене особисто, - наголосив Григорій Самардак.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також