Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятувальники контролюють безпеку жнивної кампанії

9 липня 2015 - 15:18

Рятувальники контролюють безпеку жнивної кампанії

У зв`язку з початком жнивної кампанії  рятувальники розпочали здійснювати системні рейдові перевірки місць збирання врожаю зернових культур. Про це повідомили в ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Зокрема, у перші дні жнив вогнеборці перевірили поля, де збирають урожай низка господарств Веселівського району: СФГ «Ніка» с. Новоуспенівка, ФГ «Мрія-2000» с. Новооуспенівка, ФГ «Магнат», ФГ «Росток» с. Новоіванівка, ФГ «Золотий Колос» с. Матвіївка,  ТОВ «СВК ФРУНЗЕ» смт Веселе, ДП ДГ «Ізвєстія» с. Широке.

У Пологівському районі  проведено рейд у місцях збирання врожаю в Чапаєвській, Кінськороздорівській, Чубарівській, Новоселівській, Костянтинівській та Пологівській сільських радах.

Під час рейдових перевірок рятувальники звертають у вагу на технічний стан комбайнів, стан забезпеченості зернозбиральних агрегатів, тракторів та автомобілів сертифікованими вогнегасниками, наявність хлопавок та лопат, якість проведення обпашок зернових масивів, наявність відповідних посвідчень про проходження спеціального навчання у робітників, які задіяні на жнивах.

Також проводяться позапланові інструктажі з механізаторами сільгоспгосподарств та фермерських господарств району  щодо порядку нагляду за безпечною роботою основних систем  та вузлів збиральної техніки, порядку дій у разі виникнення пожежі, порядку користування первинними засобами пожежегасіння тощо.

Рятувальники звертаються до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час збирання зернових культур та зберігання зібраного врожаю та сурово дотримуватись вимог правил пожежної безпеки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»