Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території отримають додаткові юридичні повноваження та кошти для їх реалізації

10 липня 2015 - 10:55

Території отримають додаткові юридичні повноваження та кошти для їх реалізації

Проектом закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження» передбачено передачу повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень органам місцевого самоврядування. Зміст цієї новели та переваги, які отримають із упровадженням нового закону місцеві громади, роз’яснив під час прес-конференції начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Управління державної реєстрації ГТУ юстиції в Запорізькій області Сергій Нікітенко.

Правник зазначив, що проект спрямований не тільки на передачу реєстраційних функцій виконавчим органам рад, але загалом на ліквідацію монополії певного органу на здійснення реєстраційних дій. Так, відповідно до ст. 10 проекту Закону державними реєстраторами є не лише працівники виконкомів міськрад, але й працівники районних, районних у місті державних адміністрацій, банків, нотаріуси (причому не лише у зв’язку з вчиненням нотаріальних дій ), державні виконавці (щодо накладення ними обтяжень).

Передбачається, що з упровадженням децентралізації в процедурі речових прав на нерухоме майно на місця буде передано не тільки додаткові повноваження, але й кошти, які місцева влада може використати для поліпшення якості життя місцевої громади.

Крім того, під час прес-конференції фахівці обласного та міського управлінь юстиції розповіли про спрощення та продовження на чотири місяці подання відомостей згідно із Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Нагадаємо, під час прес-конференції також йшлося про виконання юридичними особами, політичними партіями, іншими об’єднаннями громадян і друкованими засобами масової інформації, вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ