Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

25-а річниця нового відліку часу для України

16 липня 2015 - 14:43

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся День інформування, присвячений  25-річчю прийняття Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України.

У заході, організованому командуванням облвійськкомату, взяли участь представники обласної державної адміністрації, науковці, особовий склад  військкоматів Запоріжжя.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що 16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України, що стало першим кроком до відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Сьогодні, в умовах збройної агресії з боку Росії проти України, десяткам тисяч наших захисників доводиться відстоювати та захищати суверенітет і територіальну цілісність України. Понад 1800 воїнів української армії віддали своє життя за український народ, у їх числі і 82 воїни-герої Запорізького краю.

Перед присутніми виступив народний депутат України І скликання Олександр Білоусенко, який брав участь у прийнятті Декларації, наголосивши, що боротьба опозиції з комуністичною більшістю точилася за кожне положення документа. Історичне значення Декларації полягає в тому, що вона визначила безальтернативний шлях - до незалежності України, створення Української держави.

Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Олександр Зубченко  поінформував  про діяльність обласної державної адміністрації у питанні соціального і правового захисту воїнів-учасників АТО, а також  подякував військовослужбовцям за незламність та бойовий дух   у справі захисту  українського народу.

Також у рамках дня інформування були продемонстровані документальні кадри подій 16 липня 1990 року у Верховній Раді України.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»