Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вивчається можливість забезпечення півдня області якісною питною водою із залученням міжнародного фінансування

16 липня 2015 - 17:02

Перспективи розвитку водопостачання та водовідведення із залученням міжнародних механізмів фінансування було розглянуто під час наради, яку провів голова облдержадміністрації Григорій Самардак. Учасникам заходу – представникам структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств водного господарства, громадських організацій, депутатам облради та керівникам приморських територій – було презентовано проект, який може бути реалізований за грантові кошти у рамках європейської програми «Горизонт 2020». Упровадження проекту здійснюється у три етапи. На першому пропонується поліпшити якість питної води та збільшити обсяги водопостачання завдяки модернізації існуючих потужностей та впровадженню інноваційних технологій. На другому – побудувати нові каналізаційні та очисні споруди, на третьому – розпочати зведення нових водогонів. Представник європейської консалтингової компанії Consultus Magnus Раймондас Габулавічюс  роз’яснив особливості фінансування проектів у рамках грантової програми ЕС «Горизонт-2020» та проектів розвитку комунального господарства Світового банку. За його словами,  область має великі шанси залучити мільйонні інвестиції в модернізацію систем водопостачання. Для цього розроблений проект, під який надаватимуться гроші, повинен відповідати трьом умовам: бути інноваційним, соціально спрямованим та перспективним.

У свою чергу Григорій Самардак зазначив, що забезпечення населення якісною питною водою, насамперед у приморських районах, є завданням надзвичайно актуальним, а можливість залучити для цього грантові кошти дозволяє його реалізувати, тож доручив опрацювати документи та умови, які пропонують міжнародні інвестори.

 

Довідково:

Підписання Україною угоди про Асоціацію з ЄС дало можливість долучитися до програми «Горизонт-2020», яку було офіційно оголошено Європейською комісією. Завдяки програмі значно спрощується фінансування та збільшується підтримка інновацій. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»