Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак привітав запорізьких металургів з професійним святом

17 липня 2015 - 12:58

У будинку культури Металургів відбулася святкова концертна програма, присвячена Дню працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України. Голова облдержадміністрації Григорій Самардак, а також голова облради Віктор Межейко та заступник міського голови Дмитро Свіркін привітали з прийдешнім святом працівників науково-дослідних інститутів металургійного профілю та колективи 11 металургійних підприємств області.

 У вітальному слові очільник області наголосив, що металургія залишається фундаментом промислового комплексу регіоні. Зокрема, запорізькі металурги виробляють 25% сталі  від загального обсягу в країні. За п’ять  місяців поточного року металургійні підприємства області реалізували своєї продукції більше ніж на 20 мільярдів гривень.

-  Сьогодні ми вирішуємо дуже важливе завдання, яке поставив перед нами народ України, запоріжці, наш Президент Петро Порошенко. Це збереження миру, стабільності й порядку на території нашої області. Ми виконуємо це завдання, ми забезпечуємо такі умови, в яких ви можете мирно працювати. Ще одне важливе завдання - залучення інвестицій, інвестори готові вкладати гроші. Інвестицій вимагає і металургійна галузь. Адже на сьогодні практично в два рази енергоємність на наших підприємствах вища, ніж на аналогічних виробництвах у Європі. Ми вибрали свій шлях - жити в багатій, європейській державі, в якій панує закон. І всі ми повинні жити за законом і визначати свою стратегію відповідно до закону. І справжні інвестори, які хочуть розвиватися та працювати в Запорізькій області, повинні не тільки заробляти, але й нести певне соціальне навантаження. Бо наші металурги повинні отримувати послуги відповідної якості. Нам разом треба будувати нову систему, нову державу, в якій гідно будуть жити металурги. Любі земляки, запоріжці, шановні металурги! Хочу всіх вас привітати та побажати миру, добра та злагоди. Зі святом вас, шановні металурги!, – привітав присутніх у залі голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Напередодні професійного свята кращих представників професії Григорій Самардак нагородив почесними грамотами  облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»