Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Владі Енергодара рекомендовано більш ефективно підтримувати місцевих підприємців

17 липня 2015 - 13:29

На необхідності впровадження більш ефективних заходів щодо розвитку малого й середнього підприємництва в Енергодарі наполягали члени обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

На засіданні ради, яке відбулося під головуванням директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елли Слепян, було розглянуто діяльність Енергодарської міської ради щодо підтримки та розвитку підприємництва на міському рівні. У членів ради виникли питання до енергодарської Програми підтримки малого й середнього підприємництва, якою не передбачено жодних коштів на розвиток місцевого бізнесу, а також щодо недостатньої відкритості влади, на що скаржилися присутні на засіданні енергодарські підприємці.

У свою чергу, Елла Слепян звернула увагу начальника управління економіки Енергодарської міської ради Олени Овчатової на те, що надходження до бюджету міста від сплати суб'єктами господарювання податків і зборів складають лише 5,4% від надходжень до загального фонду бюджету міста, що майже в чотири рази менше, ніж у середньому по області. До того ж основною галуззю малого та середнього бізнесу в Енегодарі залишається роздрібна торгівля та надання  послуг, а не виробництво. Посадовець наголосила, що таким мономістам як Енегодар украй важливо докладати зусиль для розвитку малого й середнього підприємництва, насамперед зайнятого у виробничих галуззях. Сприятиме цьому, на думку членів координаційної ради, залучення енергодарських підприємців до проекту «Купуй запорізьке», який уже успішно реалізується в Запоріжжі.

Тож за підсумками розгляду цього питання місцевій владі рекомендовано переглянути діючу Програму підтримки малого й середнього підприємництва або прийняти нову, де передбачити більш ефективні заходи з підтримки підприємців та відповідні кошти; створити можливості для присутності підприємців на засіданнях постійних депутатських комісій міськради та конкурсних комісій, де розглядаються наболілі для підприємців питання розподілу землі та інші. Крім того, координаційна рада планує звернутися до обласних депутатів щодо  встановлення пільг для підприємців Енергодара зі сплати за послуги  електропостачання, якими користуються місцеві жителі. Також  до протоколу засідання  включено низку інших рекомендацій щодо підтримки та розвитку в Енергодарі малого й середнього бізнесу.      

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»