Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роль малого і середнього бізнесу зростає і потребує підтримки

23 липня 2015 - 17:05

Роль малого і середнього бізнесу зростає і потребує підтримки

Учасникам громадського обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року презентовано напрацювання робочої підгрупи «Розвиток ринкового середовища. Підтримка малого та середнього підприємництва».

Доповідач з цього питання – директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян відзначила зростаючу роль малого та середнього бізнесу. Наприклад, якщо в 2010 році їхні надходження в бюджет області складали 15 %, то в 2014 цей  показниз зріс до 30 %. У цій сфері сьогодні зайнятий кожний четвертий. Таким чином це один з важливих секторів економіки, який потребує підтримки та розвитку.

- У Стратегії до 2015 року ми ставили перед собою мету – спрощення ведення бізнесу. Один із важливих напрямків – реформування сфери надання адміністративних, у тому числі дозвільних послуг. Протягом 2010 – 2014 років дозвільні центри були реорганізовані в центри надання адміністративних послуг, значно розширився спектр їх послуг. Сьогодні в області налагоджено роботу 25 таких центрів. У цьому році почали надавати послуги у сфері міграції та реєстраційної служби. Але не всі напрямки наразі реалізовані, як з об’єктивних, так і суб’єктивних причин. Саме тому ця робота повинна продовжуватися, - висловила переконання посадовець.

На сьогодні в планах - створення до кінця року філіалів Запорізького центру надання адміністративних послуг у кожному районі міста; впровадження електронного документообігу; надання послуг он-лайн. До цього додаються завдання підтримки місцевих товаровиробників, розвиток інфраструктури бізнесу, поліпшення якості адмінпослуг.

Особливу роль у підтримці і розвитку бізнесу займають об’єкти  інфраструктури. Її необхідно розвивати з урахуванням практично повної відсутності в районах.

За словами Елли Слепян, у Стратегії-2020 цю задачу визначено як одну з пріоритетних. Загалом у напрямку розвитку малого та середнього підприємництва Стратегії-2020 пропонується включити такі завдання: покращення сфери адмінпослуг; створення нових об’єктів інфраструктури підтримки бізнесу; збільшення самозайнятості населення в сільській місцевості.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»