Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток регіону неможливий без забезпечення комфортних і безпечних умов проживання населення

24 липня 2015 - 11:11

Розвиток регіону неможливий без забезпечення комфортних і безпечних умов проживання населення

Три фокус-групи працювали у рамках підгрупи «Підвищення якості житлово-комунальних послуг та розвиток будівельної галузі», результати роботи якої було презентовано учасникам громадського обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 робочої групи.

Як зазначив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства і будівництва ОДА Віталій Литвиненко,   робота проводилася за трьома напрямами, кожен з яких є дуже важливим для забезпечення комфортних і безпечних умов проживання населення: «Поліпшення забезпечення населених пунктів якісною питною водою», «Розвиток конкурентного середовища на ринку послуг з обслуговування житла», «Розвиток будівельної галузі, житлове будівництво».

Посадовець підкреслив, що на сьогодні забезпечення населення якісною питною водою залишається найактуальнішим завданням, насамперед у сільській місцевості. Це можливо лише за умови нового будівництва, реконструкції і модернізації об'єктів водопровідного господарства. 

-         Проте найбільшою проблемою при реалізації таких заходів є недостатність коштів. У зв’язку з цим необхідно залучати всі можливі джерела фінансування, в тому числі кредитні та грантові кошти закордонних фінансових інституцій, використовувати механізми залучення коштів приватних інвесторів на підставі договорів оренди або концесії, - підкреслив Віталій Литвиненко.

Найбільш перспективним для інвесторів був названий ринок надання послуг ЖКГ. Доповідач зазначив, що, незважаючи на велику кількість скарг населення на якість надання  послуг, розрахунки за них залишаються доволі високими - стабільно вище 95 %.

- Це свідчить про те, що цей ринок є потенційно привабливим для приватного бізнесу, оскільки є відносно стабільним, - підсумував посадовець.

Перспективним визначили члени робочої підгрупи й розвиток будівельної галузі в регіоні, проте це можливо лише за умови створення інвестиційно привабливого клімату.

Тож робоча підгрупа запропонувала включити до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року такі цілі та завдання: поліпшення якості питної води та водозабезпечення споживачів області; розвиток конкурентного середовища на ринку управління та обслуговування житла; реалізація будівельного потенціалу області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»