Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний розвиток сільських територій – невід’ємна умова ефективності аграрного комплексу

24 липня 2015 - 12:18

Соціальний розвиток сільських територій – невід’ємна умова ефективності аграрного комплексу

Аграрний комплекс – один із найбільших і важливих секторів економіки області. Тут формується основна частина продовольчих ресурсів та майже три чверті роздрібного товарообігу, що має визначальний вплив на гарантування продовольчої безпеки як регіону, так і держави в цілому. Тож його подальший розвиток має стратегічне значення.

У якому напрямку рухатиметься галузь на період до 2020 року, визначали члени фокус групи «Розвиток села». Про результати їх роботи доповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков на громадському обговоренні проекту Стратегії-2020.

За словами посадовця, визначено дві операційні цілі. За економічним напрямком «Високопродуктивне та прибуткове виробництво в агропромисловому комплексі »  першочерговим завданням є оновлення і модернізація виробничих і переробних потужностей. Роль влади в цьому завданні полягає в наданні допомоги в пошуку й залученні інвестицій в агропромисловий комплекс області.

Основним для збереження та відтворення біоресурсів у сільському господарстві та економічної ефективності галузі тваринництва є збереження генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин і птиці.

Крім того, важливим є забезпечення доходності та прибутковості первинного сільськогосподарського виробництва, його диверсифікація та збільшення виробництва продукції з високою часткою доданої вартості.

Соціальний напрямок розробники визначили як розвиток сільських територій . Його завданнями є: п ідтримка малих форм господарства на селі; підвищення якості життя у сільській місцевості; розвиток кооперації.

У результаті їх реалізації очікується з більшення доходів особистих селянських господарств, самозайнятість та створення нових робочих місць, покращення соціальної інфраструктури на селі, збільшення надходжень до місцевих бюджетів

Андрій Поляков також повідомив, що в основу нової Стратегії до 2020 року закладено всі нереалізовані завдання АПК попередньої Стратегії. Здебільшого причиною цього була нестача коштів обласного бюджету, тож їх виконання буде першочерговим пріоритетом влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»