Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На соціальну та професійну адаптацію учасників АТО області виділено кошти

24 липня 2015 - 12:51

На соціальну та професійну адаптацію учасників АТО області виділено кошти

Працівники Департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, представники громадського (волонтерського) комітету при облдержадміністрації та консультативної ради ветеранів антитерористичної операції провели спільну нараду для обговорення практичних кроків щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 176 “Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)”.

Директор     Департаменту соцзахисту населення Ігор Мещан повідомив, що Запорізькій області на соціальну та професійну адаптацію учасників АТО у 2015 році виділено 752036 грн.

Розподіл коштів між органами соціального захисту населення здійснюється Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО за погодженням з Мінсоцполітики пропорційно кількості учасників АТО. Відповідно до лімітної довідки плану асигнувань на одного учасника антитерористичної операції на рік витрачається не більше 6000 гривень.

Посадовець пояснив, що соціальна адаптація колишніх військовослужбовців передбачає працевлаштування, якщо вони не потребують перепідготовки за новими спеціальностями;  їх перепідготовку за цивільними спеціальностями та працевлаштування.

Для отримання послуг соціальної і професійної адаптації особа повинна мати посвідчення учасника бойових дій (інваліда або учасника війни) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Також Ігор Мещан поінформував про закупівлі, які здійснюються у зв’язку із заходами соціальної та професійної адаптації  учасників АТО  за рахунок  бюджетних коштів у встановленому законом порядку, тобто через тендерні процедури.

Під час наради  учасники також обговорили та затвердили План заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова