Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для сталого розвитку потрібні екологічна безпека і збереження природних ресурсів

24 липня 2015 - 13:27

Для сталого розвитку потрібні екологічна безпека і збереження природних ресурсів

Саме таку стратегічну мету розвитку області визначила робоча підгрупа «Раціональне використання і відновлення природних ресурсів, охорона навколишнього середовища». Результати її роботи було презентовано громадськості у рамках обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року.

-  Важливість цього напряму роботи обумовлена тим, що головним об'єктом стратегічних зусиль регіонального розвитку є людина та якість її життя, - підкреслив керівник робочої підгрупи, директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій.

Для досягнення стратегічної мети робоча підгрупа пропонує зосередитися на створенні умов для поліпшення стану водного та повітряного басейнів, мінімізації негативного впливу відходів на навколишнє середовище та здоров'я населення, збереженні біологічного й відновленні ландшафтного різноманіття області. Ще однією операційною ціллю  визначено формування екологічної культури у жителів області та забезпечення участі громадськості у розв’язанні  екологічних проблем.

-  Останнім часом особливого значення набувають активізація і консолідація громадськості навколо екологічних проблем регіону. Для забезпечення доступу до екологічної інформації та сприяння громадським екологічним організаціям планується проведення заходів щодо пропаганди охорони довкілля та екологічного виховання, освіти і просвіти із залученням широких верств населення, передусім молодого покоління, - зазначив Сергій Карпій.

Основним завданням Стратегії, яке поставила робоча підгрупа, є зменшення викидів і скидів забруднюючих речовин в умовах збільшення виробництва.

У ході реалізації цього стратегічного напрямку до 2020 року планується досягти таких результатів: зниження загальної кількість викидів забруднюючих речовин у атмосферу до рівня 2009 року (як найменш забрудненого), тобто з 296,6 тис. т до 280,5 тис. т; питомої ваги утилізованих відходів - 33,9%; збільшення площі земель природно-заповідного фонду до 12% від площі адміністративно-територіальної одиниці, тобто - 326,2 тис. га загалом в області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»