Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волонтери Гуляйпілля створили базу для ремонту військової техніки

27 липня 2015 - 10:39

Перебуваючи у Гуляйпільському районі, представники обласної виконавчої влади та громадськості відвідали ПП «Синельник», де волонтери організували майстерню з ремонту військової техніки. У мирний час власники підприємства тримали олійницю та пекарню, а з перших днів Антитерористичної операції почали активно допомагати Українській армії. Завдяки ініціативі та вмілим рукам Олександра та Анатолія Синельників, Володимира та Сергія Роспопових, Анатолія Павліченка та Сергія Мазурка за останній рік відремонтовано 103 вантажні та спеціальні автомобілі, БТРи, БРДМи, багато допоміжної техніки. Для наших захисників придбано три «УАЗи», позашляховик «Міцубісі», мікроавтобуси «Форд» та «Мерседес».  Наразі триває повна профілактика ходової частини та двигуна військового «Камаза», серйознішого ремонту потребує «КРАЗ» після виконання бойового завдання на передовій.

Голова обласної консультативної ради учасників Антитерористичної операції В’ячеслав Зайцев, якому самому не раз доводилося лагодити техніку на марші, впевнений, що на допомогу волонтерам повинна прийти держава. На автодорогах, якими найчастіше прямують колони військових, мають з’явитися мобільні ремонтні майстерні та операційні склади запчастин. Такі пункти потрібно розгорнути в Запоріжжі, Мелітополі, Гуляйполі, Куйбишевому та Бердянську. Це дозволить не втрачати дорогоцінний на війні час, очікуючи прибуття спеціалістів із місць постійної дислокації військових частин. Найближчим часом обласна консультативна рада учасників Антитерористичної операції направить відповідне звернення до Міністерства оборони України та Генерального штабу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії