Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школи та дитсадки готуються до нового навчального року

27 липня 2015 - 15:21

Школи та дитсадки готуються до нового навчального року

Підготовка шкіл і дошкільних навчальних закладів до нового навчального року вийшла на фінішну пряму. В середньому в області косметичні ремонти у шкільних і дошкільних навчальних закладах виконані на 90%, поточні  або в стадії проведення на - 70%. При цьому в обласному центрі поточні ремонти виконані на 95%, косметичні - майже повністю.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, для належного функціонування навчальних закладів області в цьому році передбачено кошти для проведення першочергових поточних ремонтів у 256 навчальних закладах у сумі 39 991, 424 тис грн. Капітальні ремонти заплановані на 167 об’єктах.  

У рамках підготовки до нового навчального року у школах і дитячих садках в основному ремонтують покрівлю, інженерні мережі, замінюють вікна, а також проводять загальнобудівельні роботи. Зокрема, покрівлю вже відремонтовано у дитячих садках Запоріжжя №240, 282, 94, 101, 267, 286, 297 та інших, а також у багатьох школах. У бердянських дитсадках № 27 і 37 відремонтовано мережі опалення, в Енергодарському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті – тепловузли. У с. Костянтинівка Мелітопольського району частково замінили вікна в школі «Прометей» та ліцеї «Ерудит», у Федорівській школі відремонтували обладнання котельні.

Особливу уваги приділено ремонту приміщень додаткових груп у дошкільних навчальних закладах. Такі групи планується відкрити у запорізьких дитячих садках № 297, 205, 274, 217 та навчально-виховному комплексі №63 для розширення мережі ДНЗ з метою зменшення черги до них. Наразі приміщення вже відремонтовані у ДНЗ №297 та ЗНВК №63, добігають кінця ремонтні роботи у ДНЗ №№205 і 274.

На особистому контролі  голови обласної державної адміністрації знаходиться питання проведення робіт у Запорізькій загальноосвітній школі № 53, де під час проведення ремонту сталася пожежа.

У Департаменті освіти і науки запевнили, що ремонтні роботи у навчальних закладах будуть завершені до 1 вересня. Вже з 15 серпня до них відправляться комісії для перевірки стану готовності шкіл до нового навчального року.

Також триває підготовка навчальних закладів до опалювального сезону, завершити яку планується до 15 жовтня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»