Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для якісного лікування демобілізованих із АТО треба налагодити їх обстеження

27 липня 2015 - 16:20

До такого висновку дійшли учасники чергового засідання консультативної ради учасників АТО, які розглянули питання забезпечення лікування військовослужбовців, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції. Для фахової розмови були запрошені представники Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної клінічної лікарні.

Директор Департаменту Вікторія Клименко детально ознайомила з наявними можливостями. Так, демобілізовані можуть отримати медичну допомогу в госпітальному відділенні обласної клінічної лікарні, в санаторії для учасників війни на Великому Лузі, нещодавно відкрито госпітальне відділення в міській лікарні № 2. Ці заклади мають цільове фінансування з обласного бюджету на медикаментозне забезпечення та харчування. Крім цього, в кожному відділенні всіх лікарень є палати для інвалідів. Згідно з обласною програмою «Назустріч людям» учасники АТО можуть отримати за бюджетний кошт ендопротезування, слухові апарати, хрусталики.

Члени консультативної ради наполягали на тому, аби розробити спеціальну програму щодо медичного забезпечення учасників АТО. Натомість посадовець пояснила, що таких програм достатньо, але через брак коштів вони не фінансуються на належному рівні. Крім цього, присутні медики звернули увагу на іншу проблему – відсутність прогнозних даних про кількість демобілізованих, які потребують лікування і  якого саме. Через це неможливо обґрунтовано розрахувати навіть обсяг необхідних коштів. Тому починати слід з того, що всі демобілізовані повинні проходити медичне обстеження, що дозволить виявити потребу в лікуванні і далі системно працювати над цим питанням.

У зв’язку з цим консультативна рада ухвалила рішення звернутися до обласного військкомату, місцевих органів влади з проханням сприяти у зборі інформації про демобілізованих, а також роз’яснювальної роботи серед них щодо необхідності проходження медичного обстеження за місцем проживання.

Крім цього, вирішено звернутися до фонду оборони області з тим, щоб певна сума акумульованих коштів спрямовувалася на лікування учасників АТО.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»