Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новопризначений Генеральний консул ФРН продовжить співпрацю із Запоріжжям

28 липня 2015 - 12:55

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини Вольфгангом Мьоссінгером. Головними темами обговорення стали розвиток перспективних та стійких форм кооперації в економічній, культурній та соціальній сферах,  продовження співробітництва в області гуманітарної допомоги та підтримки переселенців, яких нині в області нараховується близько 100 тисяч осіб.

- Я докладатиму всіх зусиль, щоб підтримувати та розвивати широку співпрацю між Україною та Німеччиною в цьому регіоні. Пріоритетними для нас залишаються проблеми тимчасово переміщених осіб із зони АТО. Ми готові й надалі надавати цим людям необхідну допомогу, - наголосив  Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини Вольфганг Мьоссінгер.

Сторони також обговорили питання щодо спільної реалізації ініціативи модернізації системи громадського транспорту за рахунок міжнародної технічної допомоги Німеччини та створення в Запоріжжі підприємства з обслуговування цього транспорту. Крім того було приділено увагу питанням виробництва обладнання для вітряних електростанцій,  кредитування проектів енергозбереження, питної води та модернізації запорізького аеропорту.

-Ми вдячні за розуміння та плідну співпрацю з урядом Німеччини. Запорізька область високо оцінює перспективи співпраці з німецьким банком KfW за програмою відновлення східних областей України. За попередніми результатами роботи української частини українсько-німецької робочої групи Міністерством регіонального розвитку України відібрані проекти Запорізької області у сферах модернізації електромереж, автомагістралей, упровадження енергозберігаючих технологій та модернізації систем водопостачання. Нині ми готуємо чимало нових проектів та пропозицій для залучення  інвестицій і підтримуємо в області позитивний клімат для інвестицій, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»