Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Запоріжжя не залишиться без води через борги «Водоканалу»

28 липня 2015 - 15:46

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів робочу нараду з керівництвом КП «Водоканал» і ВАТ «Запоріжжяобленерго» за участю представників міської влади та структурних підрозділів ОДА. Причиною зібрання стала критична ситуація через відключення від водопостачання Хортицького району Запоріжжя кілька днів тому. Проблема виникла у зв’язку з великою заборгованістю міського КП «Водоканал» перед постачальником електроенергії. Внаслідок цього останній припинив подачу електроенергії комунальникам, що призвело до зменшення гідравлічного напору насосної станції, яка подає питну воду до житлових будинків.

Станом на 1 липня заборгованість КП «Водоканал» перед ВАТ «Запоріжжяобленерго» складає більше 54 млн. грн. Накопичення цієї суми почалося з осені минулого року. Саме тоді відбулося стрімке зростання цін, зокрема електроенергія для підприємства стала дорожчою  на 46%. Тим часом тарифи на водопостачання для населення і нині залишаються економічно необґрунтованими.

Вирішення ситуації взяв на себе голова облдержадміністрації Григорій Самардак: «Після сьогоднішньої наради були надані доручення відповідним департаментам. У першу чергу,  створено план по виходу з кризової ситуації. Між сторонами вдалося досягти порозуміння. Ми взяли на себе зобов’язання провести роботу з Мінрегіоном та Мінфіном України у питанні прискорення фінансування укладених договорів субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах, а також виділення Запорізькій області на це додаткових коштів».

 Наразі Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, розглядає можливість підняття до економічно обґрунтованого рівня тарифів КП «Водоканал». Після прийняття  рішення комунальне підприємство почне не тільки сплачувати поточні рахунки за використану електроенергію, а й додатково гасити по 2 мільйони гривень щомісячно.

-  У будь-якому разі ми зробимо все можливе, аби мешканці Запоріжжя не залишилися без комунальних послуг. Це стосується електроенергії, газопостачання та інших послуг. Так, ціни на комунальні послуги продовжують зростати. Але, щоб запоріжці не опинилися у безвихідному становищі, триває оформлення субсидій. Нині вже звернулися 130 тисяч сімей, загалом же прогнозується, що за субсидіями звернуться близько 320 тисяч. Тож у будь- якому випадку Запоріжжя не залишиться без води через борги «Водоканалу», - наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»