Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Участь спортсменів-інвалідів у змаганнях – це вже перемога

29 липня 2015 - 14:24

Участь спортсменів-інвалідів у змаганнях – це вже перемога

Шостий рік поспіль на базі Преславського психоневрологічного інтернату, розташованого на узбережжі Азовського моря, урочисто піднято прапор спортивного фестивалю “Разом ми сильніші, здоровіші й міцніші” для підопічних та вихованців інтернатних установ соціальної сфери.

Його проведенню особисто сприяв голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Постійним партнером Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  в організації фестивалю став Запорізький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів     “Інваспорт”.

Господар фестивалю забезпечив спортсменам – інвалідам та іншим учасникам заходу комфортні побутові умови, належне харчування та змістовне дозвілля.

На урочистостях з нагоди відкриття фестивалю делегації учасників поклали квіти на могили підопічних і працівників Преславської дифколонії (таку назву перед війною мав інтернат), розстріляних фашистськими загарбниками у 1941 році.

Змагання з футболу, настільного тенісу,  піонерболу та більярду обслуговують професійні судді. В них візьмуть участь 130 спортсменів - інвалідів з дев’яти  інтернатних установ.

Для молодих людей з обмеженими можливостями, які проживають у комунальних установах соціальної сфери на повному утриманні, участь у щорічному спортивному святі - бажана і пам’ятна подія, яка збагачує їх  позитивними враженнями, покращує емоційний стан, дає можливість невимушено і цікаво поспілкуватися з ровесниками. Як свідчить досвід проведення фестивалю, він є ефективним засобом фізичної та соціальної реабілітації і адаптації осіб з обмеженими можливостями, інтеграції їх у суспільство, зміцнення здоров’я.

 

Довідково.  На сьогодні в 11 інтернатних установах  соціальної сфери Запорізької області проживає майже 2,8 тис. підопічних, дорослих та дітей. Організований в них сучасний рівень обслуговування передбачає не лише якісне й різноманітне (у тому числі дієтичне) харчування та медичну допомогу, а й  широкі можливості для самореалізації. Функціонують численні гуртки, зокрема  художньої самодіяльності, працюють майстерні,  виготовлені в них окремі вироби за рішенням підопічних і адміністрації відправляються для   бійців АТО. Спорт вже багато років посідає одне з чільних місць у системі  засобів виховання та реабілітації. Його розвитку сприяє  плідна співпраця з постійним партнером  - Запорізьким регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів   “Інваспорт”, а також  іншими державними та громадськими організаціями, спонсорами і шефами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області