Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Ефективну співпрацю між органами фіскальної служби та платниками податків налагоджено завдяки електронним сервісам»

29 липня 2015 - 16:00

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак представив начальника спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у Запоріжжі Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби Романа Афонова. Участь у заході взяли начальник Головного управління ДФС області Олексій Кавилін та працівники податкової інспекції.

Голова облдержадміністрації Григорій Смардак повідомив, що спеціалізована ДПІ у місті Запоріжжя обслуговує виключно великих платників податків і є найбільшою бюджетоформуючою інспекцією регіону. Нині вона обслуговує 32 великих платника. З початку року підприємства регіону перерахували до бюджетів усіх рівнів 2 мільярди 283 мільйони гривень і це майже на 60 мільйонів більше, ніж за відповідний період 2014 року. Крім того, Верховна Рада прийняла закон про зменшення податкового тиску на реальний бізнес. І в нашій області вже є перші результати. Наприклад, у 2013 році було проведено 10 перевірок, у 2014 – 9, в нинішньому році їх заплановано всього сім.

- Ефективну співпрацю між органами фіскальної служби та платниками податків налагоджено завдяки електронним сервісам. Для цього в області вже розпочали  роботу автоматизовані електронні сервіси адміністрування. Серед них: єдине вікно електронної звітності, єдиний реєстр податкових накладних, податковий асистент, електронний кабінет платника податків та система електронного адміністрування ПДВ. Крім цього, для ефективної роботи потрібно налагодження відвертого діалогу між органами фіскальної служби та платниками податків. З одного боку, держава сьогодні зменшує тиск на великий бізнес. Останній у відповідь має не порушувати законодавства та пам’ятати, що сплата податків - це наповнення бюджету, від якого залежать соціальна сфера та пенсійний фонд, -  підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області