Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За неналежне виконання завдань мобілізації керівники територій відповідатимуть посадами

29 липня 2015 - 16:15

На черговій селекторній нараді, яку провів заступник  голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Іщенко, підбито підсумки виконання на території області мобілізаційних заходів за останній тиждень.

Зокрема, розглянуто стан виконання завдань щодо проведення медичного огляду військовозобов’язаних,  які  плануються до призову на військову службу під час  шостої черги часткової мобілізації;  призову на військову службу; виконання військово - транспортного обов'язку; розшуку громадян, які ухиляються від призову на військову службу під час часткової  мобілізації.

Доповів з цих питань обласний військовий комісар полковник Олександр Біда.

Офіцер відмітив з кращого боку  роботу районних військово-лікарських комісій, де найбільша кількість придатних до військової служби: Бердянського ОМВК; Комунарського РВК; Куйбишевського та Розівського ОРОК, Оріхівського та Якимівського райвійськкоматів.

За даними облвійськкомату, на сьогодні призвано на військову службу під  час шостої черги часткової  мобілізації  понад 800 військовозобов'язаних.

Краще це завдання виконують у Куйбишевському, Токмацькому, Приазовському, Якимівському районах та в місті Токмак.

Натомість є над чим попрацювати органам влади та військовим комісаріатам Комунарського району м. Запоріжжя, Чернігівського, Кам’янсько-Дніпровського та Мелітопольського районів і м. Мелітополь.

Планове завдання щодо військово-транспортного обов’язку повністю виконали Орджонікідзевський, Заводський,  Хортицький та  Ленінський райони Запоріжжя,   а також м. Токмак та Якимівський район.  Решті територій слід активізувати роботу в цьому напрямку.

Олександр Іщенко наголосив, що важливою умовою успішного проведення мобілізації є ефективна організація розшуку військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації. За минулий тиждень органами правопорядку розшукано та організовано прибуття у військові комісаріати 51 військовозобов’язаного. Відповідальність за цю ділянку роботи лежить насамперед на міських та районних відділах правоохоронних органів.

Учасники наради заслухали керівників територій та військкоматів, де робота з того чи іншого напряму проводиться неналежним чином.

Підбиваючи підсумки, Олександр Іщенко подякував керівникам  територій та військкоматів -  м. Токмака і Токмацького району, Якимівського і Куйбишевського районів – за високі показники. Натомість передав попередження голови облдержадміністрації, що керівники територій, які неналежно виконають завдання мобілізації, відповідатимуть своїми посадами.

- Це остання хвиля мобілізації в цьому році і ми маємо її завдання виконати – іншого варіанту немає. До завершення мобілізації ще залишився певний час. Керівникам територій, військкоматів треба йти в колективи, частіше зустрічатися з людьми і пояснювати, що мобілізованих не одразу і не обов’язково відправляють у АТО, за працюючими зберігається зарплата, соціальний пакет. Люди повинні це знати і розуміти, - поставив завдання Олександр Іщенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області