Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівникам територій доручено не допустити припинення водопостачання через борги за електроенергію

29 липня 2015 - 16:36

Голови райдержадміністрацій повинні проаналізувати стан заборгованості за електроенергію водопостачальних підприємств та знайти компромісні рішення з енергопостачальниками щодо реструктуризації боргів або спрямувати на погашення частини заборгованості бюджетні кошти. Таким чином можна запобігти відключенню водопостачальних підприємств від електроенергії та не залишити населення без води. На  цьому наголосив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко під час селекторної наради щодо стану справ у галузі житлово-комунального господарства області.

На нараді, в якій взяли участь керівники територій, міських та районних структурних підрозділів житлово-комунальної сфери та підприємств ЖКГ, розглянуто стан розрахунків населення за житлово-комунальні послуги та заходи щодо термінового погашення заборгованості.

Як повідомив Віталій Литвиненко, рівень розрахунків населення області за всі види житлово-комунальних послуг станом на 1 липня склав 99,2%, що на 6,8% нижче за минулорічний. Загальний борг населення дещо скоротився, на кінець звітного місяця він становить 726 млн. грн., що на 59 млн. менше порівняно з початком року, і на 9 млн. менше порівняно з першим червня.

Найменша заборгованість у Новомиколаївському, Приморському, Веселівському, Мелітопольському районах та місті Мелітополь. Невтішні показники у Кам’янсько-Дніпровському, Вільнянському, Токмацькому, Запорізькому та Чернігівському районах, які значно погіршили їх у порівнянні з 2014 роком.

Рівень розрахунків населення області знизився за всі види послуг. Так, за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання він становить 113,6%, що на 2,2% нижче в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, заборгованість  306 млн. грн. Розрахунки за послуги з водопостачання та водовідведення становлять 95,7%, що на 0,1% нижче, ніж у минулому році. За воду населення заборгувало 143 млн. грн. За послуги з утримання будинків та прибудинкових територій сплачено 92,9%, що на 2,8% нижче у порівнянні з 2014 роком. Борг населення по квартплаті на кінець звітного місяця становить 134 млн. грн.

Крім того, за даними НАК «Нафтогаз України» заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ станом на 23 липня становить 664,4 млн. грн. За 2015 рік спожито природного газу на суму 599,3 млн. грн., сплачено 539,6 млн. грн., тобто рівень розрахунків за 2015 становить 90%. Найгірший показник  розрахунків за спожитий у цьому році природний газ у Андріївської тепломережі - 0%, Якимівського АП «ПО ЖКГ та БО» - 29%; КП «Токмак теплоенергія» - 43%; КП «Дніпрорудненські теплові мережі» - 54%.

За підсумками наради керівникам територій та підприємств ЖКГ  надано доручення вжити заходів щодо активізації розрахунків населення за житлово-комунальні послуги та термінового погашення заборгованості. Також Віталій Литвиненко звернув увагу комунальників на необхідність приведення тарифів за послуги ЖКГ до економічно обґрунтованого рівня.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави