Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Досягнуто домовленості про пуск додаткового потяга до столиці

30 липня 2015 - 12:01

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів робочу зустріч з новопризначеним в.о. директора Придніпровської залізниці Іваном Федорком за участю директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова та директора Запорізького електровозоремонтного заводу Олега Вінника. Однією з головних тем обговорення  стали збиткові приміські перевезення. Головна проблема більшості залізничних маршрутів полягає у недостатньому рівні компенсації перевезень пільгових категорій населення з бюджетів усіх рівнів. На цей час виплати складають лише 44% від необхідного. Ця проблема, за словами в.о. керівника Придніпровської залізниці Івана Федорка, може призвести до скасування окремих збиткових приміських залізничних сполучень. Та у разі підняття рівня компенсацій до 80% жоден з приміських напрямків не буде скасований.

Актуальним залишається і питання можливості пуску додаткового потяга «Запоріжжя-Київ». На сьогодні у напрямку столиці через Запоріжжя курсують 6 пар поїздів. Три з них транзитні, ще 2 – це швидкісні «Хюндай», без спальних місць. Навіть при цьому наповненість всіх потягів складає практично 100%, в залежності від днів прямування. Григорій Самардак зазначив, що в підсумку потреба населення у перевезеннях до столиці задоволена не повністю. Тож обласна влада виступила з ініціативою, призначення додаткового потягу з відправленням з Запоріжжя о 21.00 та прибуттям до Києва 6 ранку.

- Існують певні незручності при відправленні пасажирів до столиці і назад у вихідні дні. На один поїзд у касах часто немає квитків, на другий - пасажирам доводиться оплачувати вартість проїзду до станції Мелітополь, третій має незручний графік. На сьогодні просто необхідно організувати додатковий поїзд напрямком Запоріжжя-Київ, особливо у вихідні та святкові дні. При цьому він має максимально задовольнити потреби запоріжців: мати недорогі білети, зручний графік та спальні місця. Дана ініціатива була підтримана новим керівником залізниці. Він пообіцяв забезпечити пуск тимчасового поїзда. У разі, якщо рейс буде завантажено хоча б на 80%, потяг курсуватиме до столиці в постійному режимі, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Також під час зустрічі  директор  електровозоремонтного заводу Олег Вінник запевнив керівника області, що вже сьогодні на підприємстві буде повністю ліквідовано всю заборгованість із заробітної платні в розмірі 3,5 мільйона гривень. Крім того, враховуючи неповну завантаженість виробничих потужностей, керівництво заводу запропонувало Придніпровській залізниці збільшити кількість ремонтів електровозів. Нині між ними укладені договори на відновлення 2 електровозів на суму 12 мільйонів 835,1 тисяч гривень. Ідею підтримали як керівництво залізниці, так і голова облдержадміністрації.

-  Ми завжди тісно співпрацювали з Придніпровською залізницею. Про це свідчить відремонтований вокзал, а також безперебійні пасажирські та вантажні перевезення. В результаті сьогоднішньої зустрічі були досягнуті важливі домовленості. Новий керівник Придніпровської залізниці запевнив нас, що має наміри щодо оновлення парку локомотивів. У результаті залізниця отримає якісні потяги, завод – нові замовлення, а область – робочі місця та надходження до бюджету. Дане питання влада триматиме на постійному контролі, - запевнив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси