Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

У районах Запорізької області готують пропозиції щодо змін до Перспективного плану

19 серпня 2015 - 16:59

Сьогодні під час засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області Офіс реформ у Запорізькій області та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації презентували пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області.

Зокрема, запропоновані зміни стосуються майбутніх громад Вільнянського, Мелітопольського, Михайлівського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського і Токмацького районів.

Члени робочої групи прийняли запропоновані зміни за основу. За дорученням заступника голови – керівника апарату Запорізької обласної державної адміністрації, заступника голови робочої групи Леоніда Березинського, розроблені Офісом реформ і архітекторами пропозиції до Перспективного плану будуть розглянуті на засіданнях робочих груп з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад на місцях. Цю роботу, за яку несуть відповідальність у Вільнянській, Мелітопольській, Михайлівській, Новомиколаївській, Оріхівській, Пологівській іТокмацькій райдержадміністраціях, треба закінчити до 7 вересня поточного року.

В цей же термін райдержадміністрації і виконкоми Мелітопольської іТокмацької міських рад повинні прорахувати можливі варіанти об’єднання громад району з містом обласного значення і надати управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації відповідні протоколи спільних засідань робочих груп з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад.

Крім того, на зазначених територіях повинні опрацювати пропозиції, розроблені управлінням містобудування та архітектури ОДА спільно із Офісом реформ у Запорізькій області, щодо об’єднання територіальних громад (паспорти територіальних громад).

Передбачається, що за результатами проведеної роботи буде розроблений проект змін до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області та винесені на розгляд засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області до 21 вересня поточного року.

Директор Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун подякував головам районних, сільських і селищних рад, яких не зупиняють перешкоди на шляху до створення спроможних громад і які вишукують найоптимальніші варіанти для об’єднання і подальшого розвитку:

- У Запорізькій області активно проходить процес громадського обговорення і процедури об’єднання в громади. Щира подяка тим, хто не боїться об’єднуватися в перших рядах. Адже ті, хто першими пройде цей непростий шлях, перший й отримає реальні результати у вигляді збільшених бюджетів громад, оновлених доріг, відремонтованих шкіл, вигідних бізнесових проектів, - сказав Олександр Свистун і запевнив, що Офіс реформ у Запорізькій області продовжуватиме комунікаційну кампанію із реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і надаватиме необхідної методичної допомоги тим громадам, які мають намір реформуватися і об’єднатися.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області