Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програма безоплатної вторинної правової допомоги завойовує довіру

15 вересня 2015 - 15:38

Про роботу Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, проведення VIII конкурсу адвокатів, які залучатимуться для надання безоплатної правової допомоги, під час прес-конференції поінформували   фахівці Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Запорізькій області.

За словами начальника відділу реєстрації ГТУ юстиції Марини Кришталь, наразі в області діє Регіональний центр з надання БВПД, якому підпорядковані місцеві центри: два в Запоріжжі, а також у Мелітополі та Бердянську, які також обслуговують населення прилеглих районів. У центрах можна отримати допомогу як у кримінальних справах, так і цивільних та адміністративних. Така допомога надається малозабезпеченим категоріям громадян, які мають дохід нижче прожиткового мінімуму і не мають можливості користуватися послугами платних адвокатів. При цьому, наразі уряд розглядає питання підвищення рівня доходів удвічі - до двох прожиткових мінімумів для людей, які можуть звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Як зазначив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Олександр Гришин, за час дії цієї програми помітно зросла довіра як з боку населення, так і адвокатів. Це проявляється в тому, що в кожному наступному конкурсі беруть участь усе більше фахівців.  Загалом сьогодні в області працюють 206 професійних адвокатів, які надають БВПД. Про якість відбору адвокатів свідчить те, що за час роботи центрів немає жодної скарги, натомість є три позитивні рішення на користь клієнтів. Посадовець повідомив, що для збільшення можливості отримання незахищеними верствами населення безоплатної вторинної правової допомоги в області оголошено наступний, VIII конкурс з відбору адвокатів, який відбудеться з 6 по 15 жовтня цього року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області