Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі інваліди праці вибороли призові місця на всеукраїнській спартакіаді

22 вересня 2015 - 10:25

У фіналі третьої всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» Сергій Зубко з Токмака посів перше місце в особистій першості з бомбаскету, а Роман Тригуб з Дніпрорудного – друге в армспорті.

Як повідомили у Департаменті соцзахисту населення облдержадміністрації, щорічна спартакіада пройшла у два етапи. З початку управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в області спільно з ЗОО ФСТ «Спартак» було проведено відбірні регіональні змагання серед інвалідів праці на базі спортивного комплексу ВАТ «Запоріжсталь». За їх результатами  визначили переможців та затвердили склад команди від області на фінальні змагання.

У фіналі, що відбувся в Ужгороді, зустрілися збірні з 25 областей України. Вони змагалися у шести видах спорту: армспорті, бомбаскеті, гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі та шахах. За підсумками фіналу область посіла дев’яте загальнокомандне місце.

Як зазначили в Департаменті соцзахисту, спортсмени-інваліди заслуговують на особливу повагу і шану, служать прикладом для наслідування, адже, опинившись у складних обставинах, вони не втратили віру у свої можливості та, долаючи всі перешкоди, стали уособленням стійкості і життєствердження.

 

Довідково:

Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу», починаючи з 2013 року,  проводиться виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України щорічно. Мета цього відкритого спортивного заходу - підтримка потерпілих унаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі осіб, які стали інвалідами.

Спорт додає їм цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних вад, є ефективним засобом реабілітації та адаптації. Спартакіада сприяє залученню органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також  громадськості до розв’язання  проблем потерпілих на виробництві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIK обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят