Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Моніторинг пільгових перевезень учасників АТО повинен бути жорсткіший

22 вересня 2015 - 15:14

Питання пільгових перевезень учасників бойових дій, які брали участь у АТО, залишається наболілим. Тому, як пояснив голова консультативної ради ветеранів АТО В’ячеслав Зайцев, його знову винесли на засідання ради. При цьому, якщо на внутрішньообласних перевезеннях проблем майже немає, то в громадському транспорті Запоріжжя з боку автоперевізників здебільшого не виконуються ні вимоги законодавства, ні досягнуті домовленості.

Як пояснив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов, міські автоперевезення відносяться до компетенції профільного підрозділу міської ради. Тому доцільно зібратися разом з їхніми уповноваженими представниками та фахівцями обласної Державтотрансінспеції і вирішувати проблему у співпраці. Важелів впливу  на автоперевізників, на думку посадовця, достатньо. Потрібно налагодити більш жорсткий моніторинг пільгових перевезень, задокументувати порушення. У разі наявності двох і більше порушень з перевізником можна розривати угоду в односторонньому порядку. Зокрема, облдержадміністрація вже таке практикує з перевізниками на внутрішньообласних маршрутах. Андрій Антонов також порадив самим учасникам АТО фіксувати такі порушення і направляти у відповідні інстанції.

Крім цього, порушувалися також питання станційного збору на міжміські перевезення, який стягують з учасників АТО, «самодіяльності» водіїв, які вимагають сплачувати за багаж.

Директор Департаменту повідомив, що за дорученням голови облдержадміністрації питання станційного збору наразі вивчається.

- Оскільки це рішення адміністрації станцій можуть приймати самостійно, будемо враховувати не лише економічну складову, а й апелюватимемо до їх моральних якостей та соціальної відповідальності, - запевнив посадовець.

За підсумками засідання також ухвалено рішення про направлення Запорізькому міському голові листа  щодо необхідності зобов’язати автоперевізників встановити у міському автотранспорті інформацію про те, що кількість пільгових місць у транспортному засобі необмежена, як того вимагає законодавство.

 

Управління у справах преси та інформації     

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області