Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На потреби учасників АТО виділено додаткові кошти

24 вересня 2015 - 12:30

На потреби учасників АТО виділено додаткові кошти

Під час 47-ї позачергової сесії обласної ради внесено зміни до обласної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах, «Назустріч людям» на 2015-2019.

Вони стосуються виділення коштів на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у АТО операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Комісією з питань здійснення заходів щодо закупівлі житла для цієї категорії громадян затверджено список  у кількості 12 осіб.

З урахуванням типів квартир, середньої вартості 1 квадратного метра за місцем перебування на квартирному обліку пільговиків загальна потреба в коштах складає 7545200 грн.

З державного бюджету області на ці цілі виділено    3791469 грн., яких недостатньо. Депутати проголосували за виділення додаткових коштів у розмірі 3753,731 тис. грн. з обласного бюджету.

  Крім цього, передбачено кошти на забезпечення надання одноразової адресної грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, на компенсацію витрат, пов’язаних із розробленням документації з землеустрою для відведення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва, особистого селянського господарства, садівництва, городництва.

Станом на вересень поточного року в області проживають понад 5 тис. мобілізованих осіб, значна кількість яких є безпосередніми учасниками  АТО.

На вересень поточного року звернулися з клопотанням на отримання земельної ділянки у власність 920 учасників АТО, з них 263 - до органів місцевого самоврядування, 657 -  до територіальних органів Держгеокадастру.

Надано дозволів на розроблення проектів землеустрою 525; відмовлено у наданні дозволу – 38;     знаходяться на опрацюванні – 357; прийнято рішення, розпорядження, накази щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою – 525;  прийнято рішення, розпорядження, накази щодо затвердження проектів землеустрою  та надання у власність лише 11 земельних ділянок.

Такий низький показник надання земельних ділянок у власність пов'язаний з вартістю робіт зі складання документації із землеустрою.

З метою покращення стану надання земельних ділянок у власність учасникам АТО депутати одностайно вирішили виділити  на одноразову адресну грошову допомогу  2, 5 млн. грн..  із розрахунку для 1500 тисячі учасників АТО. З них на  2015 рік передбачено  1,5 млн. грн., на 2016   - 1,0 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області