Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єкти інфраструктури вибірково та несподівано перевірять на готовність до зими

30 вересня 2015 - 16:47

Об’єкти інфраструктури вибірково та несподівано перевірять на готовність до зими

Про проведення перевірок готовності об’єктів інфраструктури та загалом територій до зими попередив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Петро Чуктуров під час селекторного засідання обласної комісії з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону. Перевірки розпочнуться вже наступного тижня, адже згідно з графіками на 1 жовтня території повинні бути повністю готові до опалювального сезону.

Станом на сьогодні території відзвітували про повну готовність об’єктів соціальної сфери: дитячих садків, шкіл та лікарень. Житловий фонд підготовлений на 99,8%, якщо виходити з актів та паспортів готовності, адже їх надали не всі. Питання з цього приводу були адресовані, зокрема, Кам’янсько-Дніпровському району, Запоріжжю та Бердянську.

Готовність котелень складає 98,1%. Водопровідно-каналізаційні мережі готові на 85,2%. Найгірша ситуація у Токмацькому, Михайлівському, Запорізькому районах і Мелітополі.

Триває й підготовка до зими снігоприбиральної техніки. Станом на сьогодні підготовлено 202 одиниці, а також придбано 32,3 тис. тонн суміші для посипання доріг.

Також під час селекторного засідання було розглянуто стан оформлення субсидій як важливого чинника, що впливає на стан розрахунків за житлово-комунальні послуги. На сьогодні за субсидіями звернулися 62% родин від мінімального прогнозу. Це – 144,9 тис., що майже у вісім разів більше, ніж  торік. Як і очікувалося, кількість звернень зростає з наближенням опалювального сезону. Так, за останній тиждень до органів соцзахисту звернулися понад 9 тис. родин. Проте під час засідання було зазначено, що потрібно активізувати роз’яснювальну роботу з населенням щодо субсидій.

Крім того, учасники селекторного засідання розглянули питання розрахунків за природний газ та стан погашення заборгованості по різниці в тарифах.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Петро Чуктуров, тепер обласна комісія з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону буде збиратися у селекторному режимі  щотижнево.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області