Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація залучила європейські кошти на реалізацію соціальних проектів

13 жовтня 2015 - 13:36

Облдержадміністрація залучила європейські кошти на реалізацію соціальних проектів

Завдяки співробітництву з Європейським інвестиційним банком область отримає майже півтора мільйона євро на відбудову об’єктів соціальної інфраструктури. Як повідомили в Управлінні зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, мова йде про будівництво поліклініки на 300 відвідувачів і капітальний ремонт центральної районної лікарні у місті Приморськ.

Ці об’єкти представники інвестиційного банку оглянуть 15 жовтня під час робочої поїздки до області. Управлінням також підготовлено пакет додаткових проектів, які потенційно можуть бути ухвалені для фінансування в рамках другого траншу.

Угоду про виділення кредиту на 200 мільйонів євро в рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України між Європейським інвестиційним банком та Урядом України було підписано 22 грудня 2014 року. Від області для участі в програмі було направлено 22 проекти загальною вартістю 6,32 млн. євро.

Також продовжується співпраця облдержадміністрації з Українським фондом соціальних інвестицій. Найближчим часом очікується підписання відповідного меморандуму, який відкриє шлях до реалізації проектів громад.  Крім того, Управлінням зовнішніх зносин ініційовано співробітництво з швейцарсько-українським проектом DESPRO, який дозволяє представникам органів місцевого самоврядування долучитися до найбільш інноваційних методів навчання та роботи, а також реалізує низку проектів у сфері водопостачання і водовідведення малих міст та сіл області.  

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області