Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Випадки тиску на підприємців не залишаться без відповідної реакції обласної влади

28 жовтня 2015 - 16:36

У цьому підприємців запевнив перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Бриль під час чергового засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Посадовець повідомив, що одне з підприємств області звернулося до нього з приводу проблем, що виникли при проходженні митного контролю на західному кордоні України. Наразі обласна влада намагається розв’язати проблему в межах своїх повноважень і надалі не залишатиме подібні випадки без уваги.

У рамках порядку денного засідання ради підприємців було розглянуто інформація про стан малого і середнього підприємництва в місті Мелітополі за І півріччя 2015 року, зокрема щодо спрощення умов ведення бізнесу.

За доповіддю начальника відділу з розвитку підприємництва та захисту прав споживачів Мелітопольської міської ради Ірини Фурсової, в місті зареєстровано 15899 суб’єктів підприємницької діяльності, з них юридичних осіб – 2206, фізичних осіб-підприємців – 13720. У порівнянні з аналогічним періодом 2014-го кількість фізичних осіб-підприємців збільшилася на 221 особу (юридичні особи — збільшення на 135, фізичні особи — збільшення на 113). Зокрема, протягом ІІІ кварталу поточного року зареєстровано 29 юридичних осіб та 178 - фізичних осіб-підприємців, взято на облік 18 суб'єктів господарювання. Мале підприємництво відіграє досить значну роль в наповненні міського бюджету. Так, доля надходжень від діяльності суб'єктів господарювання за ІІІ квартал 2015 року складе 36,9%  від загальної суми власних доходів до бюджету міста.

Посадовець зазначила, що одним з дієвих механізмів розвитку підприємництва є прийняття, відповідно до положення Концепції державної політики розвитку малого підприємництва, однойменної Програми і регіональних програм, які зважають на специфіку кожної території і визначають пріоритети розвитку підприємництва. Так, рішенням 61 сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області від  23.12.2014 № 2/33 затверджена Комплексна програма розвитку малого та середнього підприємництва в Мелітополі на 2015-2016 роки. Проводиться робота з удосконалення нормативно-правової бази, системи надання адміністративних послуг, дозвільної системи в сфері господарської діяльності, стимулювання інвестиційної та інноваційної активності у сфері підприємництва, підтримка місцевих товаровиробників та підвищення їх конкурентоспроможності.

Під час засідання також були розглянути питання про проект Стратегії регіонального розвитку області до 2020 року і про проведення Всеукраїнського рейтингу «100 кращих садиб сільського зеленого туризму України».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни