Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Українці потребують такої правоохоронної системи, якій вони беззаперечно зможуть довіряти»

28 жовтня 2015 - 16:45

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів зустріч з Головою Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні паном Калманом Міжеєм. Головною темою обговорень стали реформування прокуратури, а також реалізація Закону України про національну поліцію і їх можливого впливу на Запорізьку область.

- Головна тема нашої зустрічі – громадянська безпека в області та державі. Нині нам вдалося зберегти мир та спокій у нашій прикордонній області. Проте наступними вимогами сучасності стали зменшення рівня злочинності, знищення корупції та посилення боротьби за права людини. Сьогодні українці потребують такої правоохоронної системи, якій вони зможуть довіряти беззаперечно. Тож всі реформи, які нині тривають у цій сфері будуть проводитись лише за мірками демократичної європейської держави. Якою в підсумку і прагне бути Україна, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Консультативна місія ЄС розпочала роботу в Україні за запрошенням українського уряду з метою надання допомоги в реформуванні сектору цивільної безпеки. З 7 по 30 жовтня КМЄС проводила поглиблений аналіз цього сектору. Головна її мета -посилити та підтримати реформи, які нині проводяться в Україні і таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію. В першу чергу це призведе до створення в Україні збалансованих сил безпеки, які гарантуватимуть верховенство права та зміцнять довіру громадськості через дотримання прав людини.

В першу чергу КМЄС консультує та надає підтримку відповідним державним органам України в секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх зусиль у реформуванні правоохоронних органів. Місія співпрацює з органами міліції, Прикордонної служби, Національної Гвардії та Служби безпеки, судової системи та прокуратури.

Протягом трьох тижнів команда місії працювала в 12 регіонах України і нині озвучила свої перші висновки та рекомендації. Як зазначив фахівець відділу регіонального співробітництва КМЄС/полковник, слідчий кримінальної міліції Румунії Міхай Барбуту, головним завданням стане впровадження принципу поліцейської діяльності на основі аналітики, а також інших ініціатив демократичних принципів та їх впровадження на державному рівні.

- В Запорізькій області одна з найкращих ситуацій щодо впровадження реформи правоохоронних органів. Люди дуже позитивно ставляться до них, адже очікують реальних змін на краще. Тож налагодження комунікації між українцями та правоохоронцями  дійсно можливе. Крім того, одним із головних завдань нової поліції стане боротьба зі злочинністю і в першу чергу знищення корупції в державі. Тож потрібне підняття на гідний рівень оплати праці правоохоронців, щоб українці бачили, що поліція працює не за хабарі, а на благо людей та всієї держави, - підкреслив  голова Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні паном Калман Міжей.

 

Управління у справах преси та інформації    

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни