Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з погашенням заборгованості з заробітної плати на підприємствах області залишається складною

29 жовтня 2015 - 10:13

Ситуація з погашенням заборгованості з заробітної плати на підприємствах області залишається складною

Стан виплати заробітної плати, виконання графіків погашення заборгованості працівникам і боргів обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування було розглянуто під час чергового засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У засіданні, що відбулося під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана, взяли участь представники обласної прокуратури, обласного відділення національної служби посередництва і примирення, керівники територій та підприємств-боржників.

Як повідомив Ігор Мещан з посиланням на дані органів статистики, загальна сума заборгованості з заробітної плати перед працівниками підприємств області у вересні 2015 року збільшилася на 0,9 млн. грн. або на 1,3 %, і на 1 жовтня склала 68,1 млн. грн. Порівняно з початком року борги зросли на 8,6 млн. грн. або на 14,5 %.

Динаміка погашення заборгованості з заробітної плати в області продовжує визначатися ситуацією на підприємствах державного сектору економіки, борги яких на 1 жовтня становили 44,5 млн. грн. або 65,3 % від загальної суми заборгованості по області.

У територіальному розрізі найбільші суми боргів із заробітної плати накопичені на підприємствах Запоріжжя (28,8 млн. грн., або 42,3 % від загальної заборгованості по області), Бердянська (25,6 млн. грн., або 37,6 %), Мелітополя (5 млн. грн., або 7,3 %) і Токмака (4,5 млн. грн., або 6,6 %).

На 1 жовтня на 13 із 25 територій області заборгованість із заробітної плати була відсутня, а саме – у  Енергодарі, Бердянському, Великобілозерському, Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Михайлівському, Оріхівському, Пологівському, Приазовському, Приморському, Розівському та Чернігівському районах.

Також директор Департаменту соціального захисту населення повідомив, що склад обласної комісії оновлено у зв’язку із кадровими змінами в облдержадміністрації та територіальних органах центральних органів виконавчої влади в області. Зокрема, до складу комісії введено першого заступника голови облдержадміністрації Костянтина Бриля – першим заступником голови комісії, а також членів комісії: начальника Головного управління Держпраці в області Олександра Бабенка і в.о. заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області Інну Панчук.

За підсумками засідання обласною комісією прийнято низку рішень щодо погашення підприємствами області заборгованості з заробітної плати та дотримання відповідних графіків.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни