Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито «Солдатський привал»

6 листопада 2015 - 14:48

На залізничному вокзалі «Запоріжжя І» відкрито перший в Україні окремий волонтерський центр відпочинку для воїнів АТО. На урочистості з цієї нагоди зібралися голова облдержадміністрації Григорій Самардак, в.о. начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко, представники волонтерського комітету при ОДА, консультативної ради учасників АТО при ОДА, обласного військового комісаріату, військової служби правопорядку, окремої 55-ї артилерійської бригади, 23-ї бригади Нацгвардії України та волонтери.

У новоствореному волонтерському центрі вперше в Україні кімнати відпочинку розташовані не на вокзалі, а в окремій будівлі поряд. «Солдатський привал» розрахований на шість спальних місць. Має кімнату відпочинку, кухню-їдальню, санвузли, душеві кімнати, пральну машину, Інтернет і телевізор. Його  створено для відпочинку учасників АТО, мобілізованих осіб, призовників, які транзитом проїжджають через Запоріжжя, військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів, які перебувають у відрядженні в Запоріжжі, а також  родичів учасників АТО, які перебувають на лікуванні у Запорізькому військовому шпиталі та цивільних клініках.

За словами координатора волонтерського комітету при облдержадміністрації Михайла Сушка, аби користувачі центру могли знайти цей заклад, було розроблено спеціальну систему оповіщення. Вона включатиме гучний зв'язок на залізничному та автовокзалах, крім того, в лікувальних закладах області буде розміщено інформаційні плакати з адресою та описом «Солдатського привалу».

Будівля центру залишатиметься на балансі Придніпровської залізниці. Тут буде забезпечено цілодобове чергування волонтерів-адміністраторів та робота військового психолога.

- Це практичне вирішення завдання, яке ми поставили перед собою близько двох місяців тому. В результаті реорганізації лінійного відділення міліції це приміщення залишалося без нагляду. Тож ми звернулися до керівництва Придніпровської залізниці, отримали підтримку та розуміння цього питання. Наша мета полягала в тому, аби військовослужбовці, які захищали нашу державу, могли очікувати свої поїзди в належних умовах. У «Солдатському привалі» є все необхідне, щоб відпочити з комфортом. Думаю, що цей приклад ще раз нагадає запоріжцям, що об’єднавшись, ми можемо досягти реальних результатів, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Під час урочистого відкриття центру в.о. начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко вручив очільнику області нагрудний знак «За сприяння розвитку Придніпровської залізниці». Ця відзнака за рішенням комітету профспілок та керівництва адміністрації Придніпровської залізниці вручається людям, які допомагають у роботі залізниці, але не є її працівниками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни