Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гармонія краси»: соціалізація особливих дітей через розкриття талантів

24 листопада 2015 - 12:33

З нагоди Всесвітнього дня дитини, який людство відзначає щороку в день прийняття Конвенції ООН про права дитини, вдруге в області відбувся фестиваль „Гармонія краси”. Захід проводиться за ініціативи волонтерської групи „Angels”, „Імідж-центру” та за підтримки Служби у справах дітей обласної державної адміністрації. Глядачами і учасниками цього яскравого дійства були вихованці шкіл-інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

За звання «міс» та «міні міс Гармонія» боролися 12 учасниць, які продемонстрували вихід в українських національних костюмах. У другому конкурсі „Осінній авангардний костюм” учасницям необхідно було використати підручний матеріал, яким багата осіння природа запорізького краю. І повністю була розкрита  гармонія дівочої краси в третьому конкурсі: учасниці за підтримки глядачів, однокласників чарували присутніх своїми талантами.

Слід зазначити, що підготовка до конкурсу тривала з 1 вересня цього року завдяки безпосередній участі зірок запорізької естради:  Світлани Ремжиної, співачки Vita, Валентини Самсонової, Сабіни Сефарлі, Андрія Шамрая, які проводили майстер-класи в закладах.

За підсумками фестивалю титули «міні» та «міс Гармонія 2015» отримали вихованки  Запорізької спеціальної школи-інтернату „Світанок” Альона Літвін  та  Василіса Василевська відповідно.

Крім цього, кожна учасниця відзначена особливими званнями: міс чарівність, міс елегантність, міс фото, міс артистичність, міс грація.

- Найголовніше, чого досягли організатори, це колективна праця громадських організацій, педагогічних колективів закладів заради соціалізації дітей - вихованців інтернатних закладів, притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації. Адже ці діти особливі: багато з них позбавлені сімейного оточення. Отже потрібно не захищати права дітей, а надати їм право реалізувати свої таланти,  можливість відбутися – це і є завданням державної політики, - зазначила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвеєва.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками