Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль привітав молоде поповнення Національної Гвардії України

26 грудня 2015 - 12:27

Лави 23 окремої бригади з охорони громадського порядку Національної Гвардії України, що дислокується в Запоріжжі, поповнили 106 солдатів строкової служби. Сьогодні пройшла урочиста церемонія прийняття присяги. У заході взяв участь в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами командира бригади Андрія Каргаева, поповнення солдатами строкової служби відбулося лише вдруге протягом останніх двох років. Це призовники із Запорізької, Миколаївської, Одеської та Харківської областей. Вони виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку та особливо важливих об'єктів, також бійці нестимуть службу на блокпостах.

Костянтин Бриль насамперед подякував нацгвардійцям, які пройшли службу в зоні АТО за їх героїзм і мужність. А молодому поповненню побажав успіхів в осягненні військової науки.

- Точно також тридцять років тому я стояв на плацу та приймав присягу. І знаю як хвилюються зараз і солдати, і їхні батьки. Сьогодні в їх очах ще юнацтво, але повірте рівно через півтора року ці хлопчики стануть справжніми чоловіками. Президент України Петро Порошенко заявляє, що жоден солдат строкової служби не буде брати участь у бойових діях. Тому їх завдання підвищувати бойову готовність, відточувати майстерність, отримувати навички військової справи та охороняти порядок на запорізькій землі. Облдержадміністрація тісно співпрацює з цією військовою частиною, цього року для її потреб виділено понад одного мільйона гривень з обласного бюджету. Ми й надалі будемо допомагати військовим. Ви завжди можете розраховувати на нашу всебічну допомогу та підтримку. Ці солдати потрапили в одну з елітних підрозділів Національної гвардії. Але якби не заспокоювали командири, батьки все одно переймаються за їх долю. Тому наше завдання їх запевнити, що солдати у цій військовій частині служитимуть у нормальних умовах, - заявив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області