Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Опалювальний сезон для влади має бути не випробуванням, а злагодженою роботою всіх структур»

15 січня 2016 - 15:04

Під головуванням Віце-прем’єр міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада з питань сталого проходження опалювального сезону 2015-2016 років. Участь у заході взяв в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль, заступник голови ОДА (стажування) Володимир Тоцький, представники комунальних підприємств та керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

За даними Департаменту ЖКГ облдержадміністрації, станом на 07-00 15.01.2016 по області в роботі знаходяться 598 із 599 котелень (99,8%), опалюються всі 5 318 житлових будинків (100%) з централізованим опаленням і 1031 об'єкт соціальної сфери із 1 032 (99,9%), у тому числі: 402 дошкільних установи, 561 школа та 68 лікарень. Не опалюється лише Комишзорянська школа в Куйбишевському районі. Причиною є вихід з ладу котельного обладнання, ремонтні роботи якого планується завершити до 16.01.2016. За словами в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, це доводить, що Запорізький регіон своєчасно підготувався до осінньо-зимового періоду.

-  Опалювальний сезон для влади має бути не випробуванням, а злагодженою роботою всіх структур. Запорізька область не має пасти задніх у цих питаннях. Нині на ТЕС регіону ми маємо запаси мазуту та вугілля на 2,5 місяця, всі котельні також працюють у штатному режимі. Єдине, до чого варто бути уважними, – можливе погіршення погодних умов. Для цього на всіх підприємствах житлово-комунального господарства області створені і перебувають у постійній готовності спеціальні бригади, - повідомив Костянтин Бриль.

Нині для ліквідації аварійних ситуацій на підприємствах житлово-комунального господарства області створені і перебувають у постійній готовності 233 спеціальні бригади загальною чисельністю 1 588 чоловік, які оснащені 623 одиницями техніки, 400 одиницями обладнання та забезпечені необхідними матеріалами.

Крім того, для виконання робіт з розчищення від снігу доріг, тротуарів та прибудинкових територій підготовлено 1630 одиниць техніки. Максимальна добова чисельність особового складу, яка може бути залучена до виконання робіт з усунення наслідків у разі ускладнення погодних умов, становить 2 432 людини.

Також до початку опалювального сезону в області було заготовлено 53,7 тисячі тонн посипних матеріалів. Станом на 14.01.2016 витрачено 12,4 тисячі тонн, наявні в резерві 48,9 тисячі тонн посипних матеріалів, а також 70 тонн палива.

Фахівці запевняють, що у разі виникнення аварійних ситуацій будуть вжиті всі заходи для їх усунення в найкоротші терміни.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни