Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правоохоронці і гвардійці вирушили на спільне патрулювання міста

20 січня 2016 - 17:07

На площі перед облдержадміністрацією відбувся гарнізонний розвід сил та засобів з охорони громадського порядку підрозділів Національної поліції та Національної гвардії військових частин 3029 і 3033, батальйон патрульної служби особливого призначення, дорожньо-патрульна служба та управління поліції охорони. Провести їх на патрулювання прийшли керівники обласної державної адміністрації, обласної ради, жителі міста.

Серед правоохоронців та військовослужбовців є чимало тих, хто брав участь у проведенні АТО, забезпечував правопорядок у багатьох містах на Донеччині та Луганщині. А тим часом на Запоріжжі, скориставшись відволіканням значних сил на сході країни, підняла голову злочинність: збільшилася кількість грабежів, розбійних нападів із застосуванням вогнепальної зброї та інших правопорушень. Тому керівництвом області та силових структур ухвалено рішення про об’єднання сил  Національної поліції та Національної гвардії для спільного несення служби з охорони громадського порядку в Запоріжжі.

Напутні слова сказав правоохоронцям та гвардійцям в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

-  Ми знаємо гучні випадки пограбувань, серія яких відбулась у місті. У зв’язку з тим, що нині триває процес реорганізації міліції в Національну поліцію, кадрового складу правоохоронців просто бракує. Тож Рада оборони області прийняла рішення про залучення Національної гвардії України до спільного патрулювання вулиць із підрозділами поліції. Щоденно в місцях концентрації злочинів Запоріжжя чергуватимуть близько 50 екіпажів дорожньої поліції та до 400 працівників поліції спільно з Нацвардією. Ми будемо уважно стежити за їх діяльністю. Надалі кількість охоронців громадського порядку поступово зростатиме по всій області. До того ж не варто забувати, що наша область межує із зоною АТО, а відповідно заходи безпеки зайвими не будуть. Наші люди мають почуватися захищеними, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Стройові підрозділи урочистим маршем пройшли перед учасниками заходу. Після цього майже 240 правоохоронців та гвардійців зайняли місця в патрульних автомобілях та вирушили на охорону громадського порядку на вулицях Запоріжжя.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни