Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майбутні контрактники відбули в навчальні центри

12 лютого 2016 - 11:09

На обласному збірному пункті в урочистій обстановці відбулася відправка майже 100 кандидатів на військову службу за контрактом до навчальних центрів Збройних Сил України, які дислокуються в Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Львівській та Миколаївській  областях.

Привітати майбутніх військових професіоналів прибули представники громадських та волонтерських організацій, духовенства, воїни-учасники АТО, ветерани Афганської війни.

Як зазначив заступник військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, керівництво Збройних Сил України вважає, що основним джерелом комплектування військових частин особовим складом має бути військова служба за контрактом.

Офіцер повідомив, що планове завдання на I квартал 2016 року для Запорізького облвійськкомату та підпорядкованих райвійськкоматів області по відбору громадян на військову службу за контрактом визначено в кількості 830 осіб. Уже заключили контракт 115 чоловік,  проходять медичний огляд та  професійно-психологічний відбір  134 особи.

- При цьому зберігається призов на строкову військову службу для підготовки мобілізаційних ресурсів на випадок проведення призову по мобілізації, на особливий період, - наголосив полковник Михайло Логвінов.

Голова правління спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя Віктор Головченко побажав військовослужбовцям стати гідними захисниками своєї Вітчизни, опанувати військові спеціальності та з честю виконати свій військовий обов’язок.

А військовослужбовець-учасник АТО Олексій Христенко поділився спогадами про бойові дії на Сході країни і закликав до спільної боротьби до повної перемоги над російсько-терористичними загарбниками.

На ратну службу військовослужбовців благословив священик УПЦ протоієрей Олександр.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців